EDISYON:

Zafer Cuması

Haber Merkezi
01:2522/05/2021, Cumartesi
G: 22/05/2021, Cumartesi
Yeni Şafak
Filistin bayrağıyla yürüyen on binlerce kişiye müdahale eden işgalciler, direnişi kıramayınca kaçtı.
Filistin bayrağıyla yürüyen on binlerce kişiye müdahale eden işgalciler, direnişi kıramayınca kaçtı.

İsrail, Filistin halkının direnişi karşısında diz çöktü. Sivillere bomba yağdıran işgalciler ateşkes ilan etti. Filistin halkı büyük zaferi, Mescid-i Aksa’da kutladı. Cuma namazında buluşan onbinler zafer sloganları attı. Filistin bayraklarıyla yürüyen onbinlere müdahale eden işgalciler, direnişi kıramayınca kaçtı.

Binlerce Filistinli cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’da İsrail’in geri adım atarak, Hamas ile ateşkese varmasını kutladı. Kubbetu’s Sahra ile Kıble Mescidi arasındaki revakların altında Filistin bayrakları açan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Filistinliler, daha sonra Kubbetu’s Sahra yakınında bulunan İsrail polisinin konuşlandığı noktaya geldi.



İSRAİL POLİSİ KAÇTI!

Gerginliğin artması üzerine İsrail polisi, ses bombası ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırarak grubu dağıtmaya çalıştı. Filistinlilerin direnişi karşısında İsrail polisi çareyi kaçmakta buldu. Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki müdahalesinde 20 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, 2 Filistinlinin hastanelere nakledildiği kaydedildi.

DİRENİŞ DURMAYACAK

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya cuma namazı sonrası ses bombaları ve plastik mermi ile saldırmasının ardından Hamas’tan açıklama geldi. Hamas lideri Heniyye, “Direniş geri çekilmeyecek, bir an bile durmayacak ve Kudüs’e doğru yoluna devam edecek.” ifadesini kullandı.

#Filistin
#Gazze
#Ateşkes
#Mescid-i Aksa

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.