EDISYON:

Yardımlar Refah’ta bekliyor

04:0017/10/2023, Salı
G: 16/10/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Gazze’ye gönderilen yardımlar İsrail’in engellemesi nedeniyle Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nda bekliyor. Mısır Kızılayı yetkilisi Halid Zayid, yardım TIR’larının Gazze’ye geçişine ne zaman izin verileceğinin kesin olarak bilinmediğini söyledi.

Dünyanın gözü önünde büyük bir insani dram yaşayan Gazze halkı için gönderilen yardımlar İsrail’in engellemeleri nedeniyle Refah Sınır Kapısı’nda bekliyor.

ÇABALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Fransız mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, konuyla ilgili bilgi verdi. Mısırlı Bakan, Gazze Şeridi’ne yardımların ulaştırılmasına yönelik çabaların devam ettiğini ve yardımların bölgeye intikali için hazır bekletildiğini ifade etti. Şukri insani yardımların Mısır’ın Refah Sınır Kapısı’nda beklediğini ancak İsrail’in Gazze tarafına geçişi kolaylaştırmadığını belirtti.

DAHA FAZLA YARDIM GİDECEK

Mısır Kızılayı’nın Kuzey Sina Müdürü Halid Zayid de yardım TIR’larının, İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi’ne giriş hazırlıkları kapsamında Ariş kentinden Refah Sınır Kapısı’na gönderilmeye başlandığını duyurdu. TIR’larda gıda ve tıbbi malzeme bulunduğunu aktaran Zayid, yardımların Refah’tan Gazze’ye geçişine ne zaman izin verileceğinin kesin olarak bilinmediğini ancak Mısırlı yetkililerin TIR’ların hızla geçişe doğru hareket etmeye başlamasını talep ettiğini vurguladı.



#Filistin
#Mısır
#İnsani Yardım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.