EDISYON:

Uluslararası Af Örgütü: Uluslararası toplum İsrail’den hesap sormalı

12:5910/05/2021, Pazartesi
G: 10/05/2021, Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.
İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

İsrail askerleri ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya saldırısı ve baskın girişimine karşı Uluslararası Af Örgütü tarafından açıklama geldi. Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "İsrail hukuka aykırı güç kullanımına ve zorla tahliyelere son vermeli. Uluslararası toplum İsrail’den hesap sormalı!" ifadeleri kullanıldı.

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa'nın içindeki Filistinlilere müdahalesinde yaralı sayısı 215’e yükseldi.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) İsrail'in dünyanın gözü önünde uyguladığı şiddet ve baskınlara ilişkin açıklama yaptı.


Amnesty International yaptığı açıklamada, "İşgal altındaki Doğu Kudüs’teki ihlalleri durdurun. Uluslararası Af Örgütü sahadaydı, İsrail güçlerinin protestoculara, izleyenlere yönelik aşırı güç kullanımına tanıklık etti. İsrail hukuka aykırı güç kullanımına ve zorla tahliyelere son vermeli. Uluslararası toplum İsrail’den hesap sormalı!" ifadelerini kullandı.

#Amnesty International

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.