|

Trump'tan Kaşıkçı açıklaması: Endişe duyuyorum

ABD Başkanı Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında günler sonra sessizliğini bozdu. Trump, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolduğuna dair haberlere ilişkin "endişe duyuyorum" açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
00:15 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 11:43 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin açıklama yaptı.

Trump, gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolduğuna dair haberlere ilişkin "Suudi gazetecinin kayboluşundan endişeliyim. Şu anda hiç kimse bir şey bilmiyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının, 2 uçakla İstanbul'a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndüğü yönünde açıklamada bulundu.

Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bu çerçevede yürütüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kaşıkçı'nın 13.00'te gittiği başkonsoloslukta alıkoyulduğuna dair iddialara ilişkin çalışma yürüttüğünü belirtti. Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre zarfında Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.

Kameralar bozukmuş

Kışlakçı, Suudi gazetecinin cenazesinin konsoloslukta olup olmadığına ilişkin soruya ise, "Onunla ilgili bilgimiz yok. Burada olmadığını biliyoruz biz. Biz zaten bundan dolayı kamera bilgilerini istedik. Dün Reuters'ı sayın konsolos çağırmış. Reuters'ı içeri alıp bütün odaları gösterdi. Bizim başından beri talep ettiğimiz bir şey vardı: 'Kamera görüntülerini verin'. O gün de kamera görüntülerinin çalışmadığını ifade ettiler Reuters'a. Bu bile her şeyi ispatlıyor, ortaya koyuyor" cevabını verdi. Bundan sonraki süreç içerisinde hukuki çalışmalarının süreceğini söyleyen Kışlakçı, “Bu durum karşısında ülkelerin tavrı çok önemli. Bunlar hukuk tanımıyorlar. Burada barbar bir yüz var. Suud ailesi buna tepki göstermelidir. Kaşıkçı bir gazeteciyldi ve bizim bir üyemizdi. Bu iş aydınlatalana kadar sürecin peşinde olacağız” dedi.



TRUMP'A ÇAĞRI

New York Times gazetesi 'Kaşıkçı'yı Bulun' başlığıyla olaya başyazıda yer verdi. Pulitzer ödüllü araştırmacı yazar ve New York Times'ın köşe yazarı Thomas Friedman da Kaşıkçı için ABD Başkanı Donald Trump ve damadı Jared Kushner'a çağrıda bulundu. Friedman, "Trump ve Kushner, Cemal Kaşıkçı’nın bulunması ve serbest bırakılması için Suudi hükümetine ulaşmalısınız'' dedi.

#Donald Trump
#Cemal Kaşıkçı
6 yıl önce