|

Trump Çin’e yüklendi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Rusya'dan 'daha tehlikeli' olduğuna inandığını belirterek, Pekin'in ABD'deki 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini ileri sürdü.

Haber Merkezi
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 02:30 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
​​ABD Başkanı Donald Trump
​​ABD Başkanı Donald Trump

Amerikan CBS kanalına konuşan Trump, "Bence Çin de (seçimlere) müdahale etti. Açıkçası, Çin'in daha büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Rusya'nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediği sorusunu yanıtlayan ABD Başkanı, "Seçimlerde bana yardım etmesi için Rusya'ya çağrıda bulunabileceğimi düşünüyor musunuz gerçekten? Bana bir müsaade edin. Bana yardımcı da olamazlardı zaten. Rusya'yı çağırmak. Bu çok saçma" şeklinde konuştu. Daha önce de ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD için 21. yüzyılın en büyük meselesinin Çin olduğunu savunmuştu.

WASHİNGTON AHLAKSIZ BİR YER

Trump ayrıca, aradan geçen iki yıla ve daha önce verdiği tüm kararlara rağmen Beyaz Saray'daki başkanlık görevinde kendini oldukça 'rahat' hissettiğini söyledi. ABD Başkanı, fırtınalı geçen iki yılın ardından "Şimdi artık kendimi Amerika Birleşik Devletleri Başkanı gibi hissediyorum" diye konuştu. Washington'ın 'ahlaksız ve berbat bir yer' olduğunu ifade eden Trump, "Ama ben burada kendimi çok rahat hissediyorum" dedi.

#ABD
#Çin
#Donald Trump
6 yıl önce