EDISYON:

Stratejik ziyaret

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0028/01/2017, Cumartesi
G: 28/01/2017, Cumartesi
Yeni Şafak

Brexit kararıyla AB'den çıkış hazırlıklarına başlayan İngiltere Başbakanı Theresa May, Türkiye'ye geliyor. Görüşmelerdei ekonomik ve siyasi ilişkiler, Suriye ve Irak, terör, Kıbrıs, AB konuları ele alınacak.

Türkiye, Brexit kararı sonrası AB'den çıkış hazırlıklarına başlayan Theresa May'i ağırlayacak. May, Başbakan Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak bugün Türkiye'ye gelecek. May, Başbakan Binali Yıldırım'ın daveti üzerine resmi ziyaretini gerçekleştirecek.



May'in ziyareti kapsamında, Türkiye-İngiltere ikili ilişkilerinin farklı veçheleri ele alınarak işbirliğinin derinleştirilmesi imkanlarının gözden geçirilmesi, terörizmle mücadele, Kıbrıs çözüm süreci ve AB konularının yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınmasının planlandığını bildirdi. İngiltere Başbakanı May'in Türkiye ziyareti “Brexit sonrası İngiltere'nin dünyada kendine yeni bir konum arayışı ve iki ülke stratejik ilişkilerinin daha da geliştirilmesi hedefi” olarak yorumlanıyor.




#Theresa May
#Brexit
#AB

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.