EDISYON:

Stoklar elinde patladı

Haber Merkezi
03:0017/03/2020, Salı
G: 17/03/2020, Salı
Yeni Şafak
Hakkında fiyat artışı yaptığı gerekçesiyle soruşturma da başlatılan Colvin, acil durum sırasında fiyat arttırdığı yönündeki suçlamalarını ise reddetti.
Hakkında fiyat artışı yaptığı gerekçesiyle soruşturma da başlatılan Colvin, acil durum sırasında fiyat arttırdığı yönündeki suçlamalarını ise reddetti.

ABD’de Matt Colvin adlı adamın, stokladığı temizlik malzemelerini internetten yüksek fiyata satma hayalleri suya düştü. Alışveriş sitesi, ürünleri fiyat artışı nedeniyle liste dışı bırakınca Colvin, binlerce ürünü bağışlamak zorunda kaldı. Geri kalan ürünlere ise başsavcılık el koydu.

İNTERNETTEN SATACAKTI

ABD’nin Tennessee eyaletinde yaşayan 36 yaşındaki Matt Colvin isimli adamın, mağduriyeti fırsata çevirme planları elinde patladı. Colvin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle halkın temizlik malzemelerini almaya akın ettiği bir anda, 17 bin 700 adet el temizlik jeli ve ıslak mendil stokladı. Elindeki ürünleri internet üzerinden yüksek fiyata satmak isteyen Colvin’in planlarını alışveriş devi Amazon suya düşürdü.

BAŞSAVCILIK EL KOYDU

Amazon, fiyat artışı yaptığı gerekçesiyle şahsın satmak istediği malzemelerin tamamını liste dışı bıraktı. Ürünlerden sadece 300 adet satabildiğini belirten Colvin, malzemelerin yüzde 60’ını koronavirüs ile mücadele çalışmaları yürüten yerel kiliseye bağışladı. Geri kalan malzemelere ise eyalet başsavcılığı tarafından el koyuldu. Başsavcılık, el jeli ve ıslak mendil gibi temizlik malzemelerinin Kentucky’de ihtiyaç sahibi halka dağıtılmasını istedi.



#Koronavirüs
#Stok
#Ürün

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.