EDISYON:

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya Ukrayna’ya saldırıyı onayladı

02:0524/02/2022, Perşembe
G: 24/02/2022, Perşembe
Diğer
Zelenskiy
Zelenskiy

Reuters'ın son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya Ukrayna’ya saldırıyı onayladı, Putin görüşme davetime yanıt vermedi" dedi. Zelenskiy,"Savaşa ihtiyacımız yok, ne soğuğuna, ne sıcağına, ne de hibrid olanına" ifadesini kullandı.


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bir taarruza onay verdiğini ve sınırda yaklaşık 200 bin askerin konuşlandırıldığını söyledi. Zelensiky, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşme davetine yanıt vermediğini de sözlerine ekledi.

Zelenskiy, Telegram'da yayınlanan ve hem Ukraynaca hem de Rusça konuştuğu 10 dakikalık bir açıklama yaptı.

Zelenskiy gece geç saatlerde yaptığı konuşmada, "Rusya Federasyonu başkanıyla bir telefon görüşmesi başlattım. Sonuç: Sessizlik" dedi.

Zelenskiy, Ukrayna sınırında yaklaşık 200 bin asker ve binlerce savaş aracı konuşlandırıldığını belirterek Avrupa'da büyük bir savaşın yakında Rusya tarafından başlatılabileceğini de sözlerine ekledi.

#Ukrayna
#Vladimir Zelenskiy
#Rusya
#Reuters

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.