EDISYON:

Rusya'nın savaş zayiatını ABD duyurdu: 2 bin ila 4 bin arasında Rus askeri öldü

18:598/03/2022, вторник
G: 8/03/2022, вторник
AA
Son dakika
Son dakika

ABD Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü Scott Berrier, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal saldırıları sırasında 2 ila 4 bin arasında Rus askeri zayiatının olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

ABD Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü Scott Berrier, Rusya'nın Ukrayna'da beklediğinden daha fazla asker kaybettiğini savundu.

"2 bin ila 4 bin asker zayiatları var"

Berrier, Rusya'nın Ukrayna savaşında şu ana dek 2 ila 4 bin arasında askeri zayiatının olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

"Rusya Ukrayna'da istediğini alamadı"

Rusya'nın Ukrayna'da istediği sonucu elde edemediğini vurgulayan CIA Direktörü William Burns ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "kızgın" olduğunu ve durumdan memnun olmadığını savundu.

Burns,
"Putin şu anda kızgın ve sinirleri bozulmuş durumda. Muhtemelen (Ukrayna'daki) eylemlerini ikiye katlayacak ve sivil zayiatını umursamadan Ukrayna ordusunu bastırmaya çalışacak. Fakat Putin için bu işin siyasi olarak sürdürülebilir bir sonu yok.
" değerlendirmesini yaptı.

Putin'in Ukrayna'yı bağımsız bir ülke olarak görmediğini ve uzun zamandır bu ülke için planlar yaptığını anlatan Burns, Putin'in bu planlarında ciddi şekilde yanıldığını ifade etti.

Burns, Rusya'nın saldırılarını artıracağını ve "gelecek birkaç haftanın oldukça ağır ve çirkin geçeceğini" kaydetti.



#ABD
#Rusya
#Ukrayna
#Savaş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.