EDISYON:

Rusya: ABD Suriye'deki birliklerini tahkim ediyor

09:2122/06/2023, Perşembe
G: 22/06/2023, Perşembe
Diğer
Arşiv.
Arşiv.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, ülkesinin ABD'nin Suriye'deki birliklerini tahkim ettiğine yönelik istihbarat aldığını açıkladı.

Rusya'nın RIA haber ajansında yer alan haberde Lavrentiev'in
"ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda ve uzun süredir yasadışı şekilde işgal ettiği Al-Tanf'da askeri birliklerini tahkim ettiği yönünde istihbarat var"
dediği belirtildi.

Suriye'de varlığını sürdüren Rus güçleriyle ABD arasında son dönemde gerilim artıyor.


Suriye Al Tanf’ta ABD-Rusya gerilimi

Amerikalı bir yetkili, Rusya'nın DEAŞ'la mücadele sırasında ABD ve koalisyon birlikleri ile Rus güçleri arasında çıkabilecek bir anlaşmazlığı engellemek için yapılan hava protokolünü tek taraflı olarak bitirdiğini duyurdu.


ABD'nin Orta Doğu'daki hava operasyonlarından sorumlu komutanı Korgeneral Alexus Grynkewich Rus jetlerinin ABD üslerinin üzerindeki hava sahasını yaklaşık 25 kez ihlal ettiğini açıklamıştı.


Rusya da benzer şekilde Amerikan pilotlarının Rus uçaklarının yakınında, silah sistemlerini aktive etmek gibi profesyonellikten uzak hareketler yürüttüğünü ileri sürüyor.



#Rusya
#ABD
#Suriye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.