EDISYON:

Rus Büyükelçiliği'nden Obama'ya cevap: Topal ördek

Yeni Şafak
12:0530/12/2016, Cuma
G: 30/12/2016, Cuma
Yeni Şafak
Rusya'nın Londra Büyükelçiliği, ABD Başkanı Obama'ya, Rus diplomatların ülkeden gönderilmesine ilişkin tepki göstererek, 'Topal ördek' dedi.
Rusya'nın Londra Büyükelçiliği, ABD Başkanı Obama'ya, Rus diplomatların ülkeden gönderilmesine ilişkin tepki göstererek, 'Topal ördek' dedi.

ABD'nin Rus diplomatları sınırdışı etme kararının ardından, Rusya'dan ABD'ye tepkiler sürüyor. Londra'daki Rus Büyükelçiliği, ABD'ye Obama için kullanılan 'topal ördek' görselini kullanarak tepki gösterdi.

ABD'nin 35 Rus diplomatın sınırdışı edilmesi ve New York ile Maryland'deki Rus diplomatik temsilciliklerinin kapatılması gibi adımları içeren yaptırımlarına bir yanıt da Rusya'nın Londra Büyükelçiliği'nden geldi.



Resmi Twitter hesabından üzerinde 'lame' (topal) yazan bir ördek resmi paylaşan Büyükelçilik, “ABD Başkanı (Barack) Obama, soğuk savaş dejavusu içinde 35 Rus diplomatı sınırdışı etti. Herkes, ABD vatandaşları da dahil, bu talihsiz yönetimin sona erdiğini görünce memnun olacak" diye yazdı.






  • İngilizcede 'topal ördek' anlamına gelen 'lame duck' terimi aynı zamanda 'görev döneminin sonuna yaklaşan seçilmiş kişileri' tanımlamak için de kullanılıyor. ABD Başkanı Obama için de 2014 yılında 'topal ördek' yakıştırması yapılmıştı. ABD Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'daki son iki yılını topal ördek' olarak geçirdiği yorumları yapılmıştı. ABD'de 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile Senato'nun 100 sandalyesinden 36'sını sandalyesini belirlemek için yapılan ara seçimlerden muhalefetteki Cumhuriyetçiler galip çıktığı için böyle bir deyim kullanışmıştı.

ABD yönetimi, 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı. ABD Başkanı Obama tarafından açıklanan kararlar çerçevesinde, Maryland ve New York'taki Rus diplomatik temsilciliklerinin kapatılması ve Rus istihbarat direktörünün de aralarında bulunduğu 6 kişi ile 5 kuruma yaptırım uygulanmasına karar verilmişti.










#Rusya
#ABD
#Rus Büyükelçiliği
#New York
#Maryland

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.