|

Pompeo Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Cemal Kaşıkçı için gerçekleştireceği Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Türkiye'ye gelecek. ABD Başkanı Trump, sabah saatlerinde "Dışişleri bakanını Suudi Arabistan'a gönderiyorum" açıklamasını yapmıştı.

Yeni Şafak
21:02 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:01 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından 17 Ekim 2018 Çarşamba günü Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Pompeo, Suudi Arabistan'da kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin yapacağı görüşmelerin ardından, 17 Ekim'de Türkiye'ye gelecek.

Pompeo'nun Türkiye'deki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor.


Ne olmuştu?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Suikast timi İstanbul'a gelmişti

Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

#ABD
#Türkiye
#Pompeo
6 yıl önce