|

Pence küstah tehdidine devam etti

ABD Başkan Yardımcısı Pence, FETÖ ve PKK adına suç işlemekten tutuklanan Rahip Brunson için küstah tehditlerine devam ediyor. Pence, "Rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine alınması yeterli değil. ABD, Brunson serbest bırakılana kadar Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulamaya hazır" ifadeleriyle Türkiye'yi yeniden tehdit etmeye kalkıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada ABD'li yetkililere "Yaptırımlarla Türkiye’ye geri adım attıramazsınız" yanıtını vermişti.

Yeni Şafak
18:48 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 19:26 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​​ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence
​​ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, geçtiğimiz günlerde NATO ittikafının üyesi Türkiye'ye aynı tehdidi yöneltmişti.

ABD merkezli FOX News'e konuşan Pence, skandal tehditlerine devam ederek "Rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine alınması yeterli değil. ABD, Brunson serbest bırakılana kadar Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulamaya hazır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Geri adım attıramazsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Afrika dönüşünde ABD'li yöneticilere, "
Saygı duymak yerine, konuyu yaptırım meselesi haline getiriyorlar. Yaptırımlarla Türkiye’ye geri adım attıramazsınız
" yanıtını vermişti.
Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson'ın tutukluğu, "
sağlık sorunları
" dikkate alınarak ev hapsine çevrilmişti.

Papaz Türkiye düşmanı çıkmıştı!

FETÖ ve PKK adına suç işlemekten tutuklanan, hakkında 35 yıl hapis istenen ABD’li sözde papaz Brunson için hazırlanan iddianamede çarpıcı bilgiler yer almıştı. Tanık ifadeleri, Brunson’un tam bir Türkiye düşmanı olduğunu gözler önüne sermişti.

#ABD
#Yaptırım
#Tehdit
6 yıl önce