|

ÖSO hazır

İdlib’in ateş altına alınmasıyla gözlerin yeniden çevrildiği Suriye’de, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) da çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:06 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
'Milli ordu' Türkiye sınırına yakın bir bölgesinde kurulan kampta sıkı eğitimden geçiriyor
'Milli ordu' Türkiye sınırına yakın bir bölgesinde kurulan kampta sıkı eğitimden geçiriyor

ÖSO yerine ‘Milli Ordu’ ismini kullanmaya başlayan yapı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının ardından daha modern ve donanımlı şekilde cephelerde yer alıyor. Türkiye’de eğitilen üst rütbeli askerler, Milli Ordu’ya yeni katılan askerleri Halep’in Azez ilçesinin Türkiye sınırına yakın bir bölgesinde kurulan kampta sıkı eğitimden geçiriyor. 1 ile 3 ay arasında değişen eğitim programına dahil edilen gençler, her türlü koşulda görev yapabilecek şekilde eğitiliyor.

CEPHEYE GİTMEK İÇİN GÜN SAYIYORLAR

Ülkelerinin özgürlüğe kavuşması için savaşmak istediklerini dile getiren asker adayları, eğitimlerini tamamlayıp cepheye gitmek için gün sayıyor. Yeni askerlere eğitim veren Binbaşı Hani Merey, “Milli Ordu tamamen rejim, PKK ve diğer terör örgütleriyle her türlü mücadele ve savaşa hazır durumda” dedi.


Zorlu eğitimden geçiyorlar

Ateş çemberinin içerisinden atlayıp yüksek noktalara tırmanan, halatla aşağı inip şınav ve mekik çeken askerler, bedenen hazır hale geldikten sonra silah eğitimi alıyor.

  • Sınıra sevkiyat sürüyor
  • Türkiye’nin değişik illerindeki birliklerden Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla gönderilen askeri araçlar, Kilis kent merkezine ulaştı. Aralarında obüs, tank ve zırhlı iş makineleri yüklü TIR’ların da bulunduğu konvoy, Kilis’e geldi. Askeri araçların kent merkezinden geçişi esnasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.
#ÖSO
#Suriye
6 yıl önce