|

Netanyahu ve Sisi sahip çıktı

Kaşıkçı cinayetinin ortaya çıkmasından sonra İsrail Başbakanı Netanyahu ve Mısır’ın darbeci lideri Sisi’nin ABD Başkanı Trump’ı arayarak Suudi Veliaht Selman’a destek istediği ortaya çıktı

Haber Merkezi
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:38 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Abdulfettah es-Sisi - Netenyahu
Abdulfettah es-Sisi - Netenyahu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonraki süreçte ABD Başkanı Donald Trump'a ulaştığı ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a destek istediği iddia edildi. Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan ve adı açıklanmayan bazı Amerikalı yetkililere dayandırılan haberde Netanyahu'nun, Prens Muhammed bin Selman'a destek verdiği belirtildi.

AVRUPA BASKI İSTEDİ

Haberde, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda öldürülmesinin ardından eleştiri oklarını üzerine toplayan Veliaht Prens'e bazı Orta Doğu ve Körfez ülkelerinin yanı sıra İsrail'in de üstü kapalı olarak “sahip çıktığı” kaydedildi. Aynı haberde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin de Trump'la yaptığı görüşmede aynı yaklaşımı sergilediği ve Prens bin Selman'a destek istediği ifade edildi. Almanya, İngiltere ve Fransa gibi bazı Avrupa ülkelerinin Kaşıkçı konusunda Riyad yönetimi üzerinde baskı kurma yönünde açıklamalar yaptığı hatırlatılan haberde, İsrail, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerin ise güçlü şekilde Veliaht Prens'in yanında durduğu belirtildi.

#Abdülfettah Sisi
#Netenyahu
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce