EDISYON:

Münbiç'te 'Darbeci Sisi' izleri

Sertaç Aksan
13:4330/12/2018, Pazar
G: 30/12/2018, Pazar
Yeni Şafak
Türkiye'nin operasyonu öncesi bölgede Mısır ve BAE'ye bağlı heyetlerin temaslarda bulunduğu öğrenildi.
Türkiye'nin operasyonu öncesi bölgede Mısır ve BAE'ye bağlı heyetlerin temaslarda bulunduğu öğrenildi.

Türkiye'nin kararlılıkla 'bölgede terör unsurlarına izin vermeyeceğiz' açıklamasının ardından ABD'nin 'çekileceğiz' dediği Münbiç'te hareketli anlar yaşanmaya devam ediyor. Türkiye ile Doğu Akdeniz'de ciddi bir rekabet içerisinde olan Mısır'ın darbeci lideri Sisi'ye bağlı güvenlik ekiplerinin Münbiç'te temaslarda bulunduğu öğrenildi. Güvenlik kaynakları, Mısırlı yetkililere BAE'ye bağlı bazı isimlerin de eşlik ettiğini söyledi.

Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyon ve ABD Başkanı Trump'ın 'çekiliyoruz' açıklaması kapsamında gündemin en önemli konusu haline gelen Münbiç'te önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde YPG-PYD unsurlarının 'Bölgeden rejim lehine çekiliyoruz. Boşalttığımız yerlere rejim unsurları gelecek' açıklamasını yapmış, Suriye ajansları ise rejim güçlerinin Münbiç'e bayrak diktiğini iddia etse de tüm bunların gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı.

İstihbarat ekipleri bekleme sürecinin an be an raporluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Suriye'nin psikolojik eylemleri' olarak nitelenen olayların ardından Türk ve Rus heyetleri Moskova'da bir araya gelmişti.

TSK'nın yoğun bir şekilde sevkıyatı devam ederken, Münbiç'teki 'bekleme pozisyonu'na rağmen bölgedeki Türk istihbari unsurlarının tüm gelişmeleri an be an izlediği ve merkeze raporladığı öğrenildi.

Münbiç'te Mısır ve BAE izleri

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Münbiç'te son günlerde Mısır'ın darbeci lideri Sisi'ye bağlı güvenlik ekipleri çeşitli temaslarda bulunuyor.

Mısır heyetine Birleşik Arap Emirlikleri'nden bazı isimlerin de eşlik ettiği ve heyetlerin bölgede Türkiye aleyhinde bazı adımları koordine ettiği kaydediliyor.

#Münbiç
#Mısır
#BAE

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.