EDISYON:

Macaristan Türkiye'nin enerji alanındaki rolüne işaret etti: İşbirliğini güçlendireceğiz

09:5321/08/2023, Pazartesi
G: 21/08/2023, Pazartesi
AA
Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan'ı ziyaretini değerlendirdi. Szijjarto, stratejik ortaklığın kurulmasına yönelik bir anlaşmanın imzalanacağını açıkladı.

Macaristan resmi radyosu Kossuth'un haberine göre Szijjarto, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyaretini değerlendirdi.


Erdoğan'ın 18 Aralık'taki yüksek düzeyli Stratejik Konsey toplantısı kapsamında Macaristan'ı yeniden ziyaret etmesinin beklendiğini belirten Szijjarto, bu etkinlik kapsamında öncelikli stratejik ortaklığın kurulmasına yönelik bir anlaşmanın imzalanacağını kaydetti.


Szijjarto, iki ülkenin çok iyi seviyedeki ikili ilişkiler ve işbirliğini daha da geliştirme konusunda mutabık olduklarını vurguladı.


Macaristan'ın TürkAkım boru hattı üzerinden doğal gaz almakla da ilgilendiğini belirten Szijjarto, Türkiye'nin enerji alanındaki önemli transit rolüne işaret etti.






#Macaristan
#Türkiye
#Peter Szijjarto

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.