EDISYON:

Kremlin: Putin Moskova’da Kalın’la Akkuyu’nun açılış hazırlıklarını görüştü

13:056/04/2023, Perşembe
G: 6/04/2023, Perşembe
Diğer
İbrahim Kalın - Vladimir Putin - Dmitriy Peskov
İbrahim Kalın - Vladimir Putin - Dmitriy Peskov

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ile bir araya geldiğini aktardı. Görüşmede Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılış hazırlıklarının görüşüldüğü belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkent Moskova’da bir araya geldiklerini duyurdu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov,
"Böyle bir görüşmenin gerçekleştiği doğru. Bu görüşmede Akkuyu Nükleer Güç Santrali dahil ülkelerimizin gündeminde yer alan büyük enerji projelerinin uygulama süreçleri ele alındı. Tabii ki bu görüşme sırasında santrale yakıtın aktarılacağı töreninin nasıl gerçekleştirileceği de konuşuldu"
dedi.

  • Peskov ayrıca, Rusya’nın nükleer santralin açılış törenine uygun düzeyde katılım göstereceğini ifade etti.

27 Nisan'da açılacak

Mersin’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açılışı 27 Nisan’da yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Putin’in tören için Türkiye’ye gelebileceğini ya da online olarak katılım sağlayabileceğini ifade etmişti. Kremlin Sözcüsü Peskov ise yaptığı bir açıklamada, Putin’in açılış törenine katılıp katılmayacağına ilişkin henüz bir karar alınmadığını söylemişti.



#Kremlin
#Putin
#İbrahim Kalın
#Akkuyu Nükleer SAntrali

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.