|

Kaos meclisi

Irak’ta seçim sonuçlarına tepkiler sürüyor. Haşdi Şabi ile birlikte terör örgütü PKK’nın da meclise taşındığını belirten Hicran Kazancı, tabloyu “Kaos Meclisi” olarak niteledi: Irak’ta seçimlerle birlikte yeni bir belirsizlik dönemi başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 00:54 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkmen ve Arapların seçimde hile yapıldığı ile ilgili itirazları devam ediyor.
Türkmen ve Arapların seçimde hile yapıldığı ile ilgili itirazları devam ediyor.

Irak’ta sular durulmuyor. Tartışmalı seçim süreci sonrası Türkmen ve Arapların seçimde hile yapıldığı ile ilgili itirazları devam ediyor. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, 12 Mayıs sonrası oluşan Irak Meclisi tablosunu "Kaos Meclisi'' olarak niteledi. Kazancı son 4 yıllık savaş döneminde mezhep merkezli icraatları ile tartışmaların merkezinde yer alan Haşdi Şabi ile birlikte terör örgütü PKK’nın da meclise taşındığını ve yeni bir belirsizlik döneminin başladığını söyledi.

IRAK'IN KADERİ İLE OYNANIYOR

“Mevcut tablo dahilinde 2017 yılına dek Peşmerge işgalinde olan bölgeler asli sahiplerine teslim edilmek yerine İran güdümlü yapılara tahsis edildi” diyen Kazancı şu bilgileri verdi: “Haşdi Şabi yeni bir figür ve ülke genelinde 42 sandalye kazandı. Bir diğer Şii oluşum özelliği taşıyan ve Mukteda el Sadr’a bağlı Sairun Hareketi ise 54 milletvekilliği kazandı. Üçüncü sırada yine bir Şii Parti olan El Nasr var. Farklı güç odakları kendi kadrolarının yönetimde olması için Irak’ın kaderi ile oynamaya devam ediyor.”


PKK’LI TERÖRİST MECLİSTE

Hicran Kazancı, “Irak’ta 2016'da resmi parti başvurusunda bulunan PKK, 12 Mayıs seçiminde Kürdistan Azadiya Hareketi ismini verdiği partiden bir teröristi meclise gönderdi. Kandil kökenli Yusra Reşad, Süleymaniye-El Nesli Cediyd listesinden seçildi. Irak’taki 3 milyon Türkmeni temsilen Irak Türkmen Cephesi 1 milletvekili çıkarıyor. Terör örgütü de meclise 1 vekil gönderiyor. Uzun soluklu ve istikrar sağlayacak bir hükümet modelinin ortaya çıkma ihtimali çok zayıf” diye konuştu.

KANDİL YÖNETİYOR

Irak Türkmen Cephesi Siyasi Merkez Üyesi Mardin Gökkaya, seçime ABD destekli Şahsuvar Abdulvahit liderliğindeki El Nesli Cediyd listesinden giren Kürdistan Azadi Hareketi’nin doğrudan Kandil tarafından yönetildiğini ve PKK amblemi ile seçim propagandası yürüttüğünü söyledi: “Kerkük’ten bu teröristleri 2017 Eylül ayından itibaren çıkardık, fakat şimdi bu terör oluşumu meclise milletvekili gönderdi.”

#Irak
#Seçim
#PKK
6 yıl önce