|

İsrail anne ve bebeğini katletti

İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında bir hamile kadınla 18 aylık bebeğini de öldürdü.

Yeni Şafak
04:00 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 10/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
İsrail işgal güçlerinin saldırısında 1 buçuk yaşındaki bebek şehit oldu.
İsrail işgal güçlerinin saldırısında 1 buçuk yaşındaki bebek şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında hamile bir kadın ve 1,5 yaşında kızı ile 30 yaşındaki Ali Algandur dahil 3 kişinin şehit edildiğini bildirdi. Akşamlar saatlerinde ise İsrail savaş uçakları, Gazze’nin batısındaki Said el-Mishal Kültür ve Sanat merkezini hedef aldı. Bombardımanda 18 kişi yaralandı.

MÜDAHALE ÇAĞRISI

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları durdurmak için uluslararası topluma “müdahale” çağrısı yaptı. Abbas, bölgenin daha fazla yıkıma uğramaması ve istikrarsızlığa yol açmaması talebinde bulundu.



İsrail’le Hamas, Mısır arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde ateşkes kararı aldı.

140 nokta vuruldu

İsrail ordusunun Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre savaş uçakları Gazze’de 140 noktayı hedef aldı. Açıklamada, Hamas’ın İsrail’e 150 kadar roket fırlattığı, Sderot kentinde evlerin ve araçların hasar gördüğü belirtildi. Son dört ayda İsrail’in saldırıları sonucu 160’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti. Filistinlilerin çoğu, Gazze sınırında her hafta düzenlenen gösterilerde şehit edildi.



#İsrail
#Filistin
#Gazze
6 yıl önce