|

İşgalci, çocukları hayattan kopardı

Gazze’de çoğu doğduklarından beri İsrail ablukasında yaşayan en az 2500 çocuk, 7 Ekim’de başlayan işgalci gücün son saldırılarında katledildi. Öldürülen çocukların ardından, hayatlarına ışık tutan bir çalışma yapıldı.

Dış Haberler
04:00 - 26/10/2023 Perşembe
Güncelleme: 22:13 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Gazze’de çoğu doğduklarından beri İsrail ablukasında yaşayan en az 2500 çocuk, 7 Ekim’de başlayan işgalci gücün son saldırılarında katledildi
Gazze’de çoğu doğduklarından beri İsrail ablukasında yaşayan en az 2500 çocuk, 7 Ekim’de başlayan işgalci gücün son saldırılarında katledildi

İşgalci İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 6 binden fazla Filistinliyi katlederken, bu sayının neredeyse yarısını çocuklar oluşturuyor. El-Cezire’nin yaptığı bir çalışma, İsrail saldırılarında ölen çocukların fotoğraflarıyla videoları üzerinden son anlarına ve hayallerine ışık tuttu.

Okula dönüş heyecanı yaşıyorlardı

Mayar ve Ali’nin, okula döndükleri için çok heyecanlı oldukları ve küçük kardeşleriyle beraber okulun ilk gününde mutlu bir şekilde fotoğraf çektirmişti.

İki kardeş, babalarıyla birlikte, İsrail’in Gazzelilere kaçmalarını söylediği güney bölgesinde öldürüldü.

Doktor olacaktı

19 yaşındaki Besan Hassan Helasa da tıp öğrencisiydi ve 7 yaşındaki kardeşi Ömer ile birlikte ailelerinden 12 kişiyle beraber katledildi.

7 yaşındaki Yusuf, İsrail saldırısında yaşamını yitirdiğinde, annesinin yabancılara kıvırcık saçlı bir çocuk görüp görmediklerini sorduğu öğrenildi.

Aynı aileden 25 kişi

Raghed, Islam, Sara ve Abdullah anne babaları ve ailelerinden 25 fertle beraber İsrail hava saldırısında katledildi.

100 bin takipçi hedefliyordu

20 Ekim’de İsrail’in hava saldırısında katledilen 12 yaşındaki Avni El-Dous, çektiği bir videoda bir gün YouTube’daki oyun kanalında 100 bin takipçiye ulaşmak istediğini söylerken görülüyor.

Öldürülen amcasının ismi verilmişti

Ayman bebeğe de 2014 yılında yine bir İsrail bombardımanında ölen amcasının ismi verilmişti. Son İsrail saldırısında o da amcası gibi işgalci hükümet tarafından katledildi. İsrail’in katlettiği insanları dünyaya duyuran gazeteci Roshdi Sarraj ise, tıpkı haberini yaptığı Filistinliler gibi 22 Ekim’de İsrail hava saldırısına hedef olarak hayatını kaybetti.

“Geceleri uyuyamıyoruz” demişti

Huda El-Sosi, ailesinden 7 fertle beraber İsrail hava saldırısında öldürülmeden çok kısa süre önce paylaştığı bir videoda, gece İsrail bombardımanı sebebiyle uyuyamadığını ve işgalcinin uyarı olmaksızın sivil yerleşimleri vurduğunu söyledi. El-Sosi, dünyanın ölen kişilere ilgisizliğine dikkat çekmek için videonun sonunda “Biz, numaralar değiliz” derken görülüyor.




#Filistin
#Gazze
#İsrail
1 yıl önce