|

İran medyası: Birlikteyiz

İran medyasında, ABD'nin yaptırımları karşısında Ankara ve Tahran'ın işbirliğine vurgu yapan haberler geniş yer buldu.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:50 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İran'da yayımlanan gazeteler, Erdoğan'ın ABD yaptırımları karşısında ortaya koyduğu tepki ile Türkiye ve İran arasındaki işbirliğini içeren haberleri ilk sayfalarına taşıdı.
İran'da yayımlanan gazeteler, Erdoğan'ın ABD yaptırımları karşısında ortaya koyduğu tepki ile Türkiye ve İran arasındaki işbirliğini içeren haberleri ilk sayfalarına taşıdı.

İran basını, Türkiye ve İran'ın ABD yaptırımlarına karşı sergilediği iş birliği çabalarına vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer ayırdı. İran'da yayımlanan gazeteler, Erdoğan'ın ABD yaptırımları karşısında ortaya koyduğu tepki ile Türkiye ve İran arasındaki işbirliğini içeren haberleri ilk sayfalarına taşıdı.

Reformist çizgide yayın yapan 'İran' isimli gazete, Erdoğan'ın ABD'ye gösterdiği tepkiyi okurlarına "Darbe ile ambargonun farkı yok" başlığıyla aktardı. Gazete, Erdoğan'ın halka yaptığı, 'dolarlarınızı Türk lirası ile değiştirin' çağrısına da atıf yaparak, bu şekilde dolar kurunda yaşanan dalgalanmanın önüne geçilmek istendiğini yazdı. Bir diğer reformist gazete 'Aftab-ı Yezd' ise Türkiye, İran ve Rusya'nın birlikte hareket ettiğini vurgulayarak, sözkonusu haberi 'ABD yaptırımları karşısında üç ülkenin birliği' başlığıyla okuyucularıyla buluşturdu.

Ruhani hükümetine yakınlığıyla bilinen 'Merdomsalari' gazetesi de ABD yaptırımları karşısında Türkiye ve İran'ın mevcut işbirliğine dikkati çekerek, Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğin, Amerikalı rahip Andrew Brunson'un tutuklanmasıyla başladığını ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu nedenle Türkiye'den intikam almak istediğini ön plana çıkardı.

#İran
#Türkiye
#ABD
6 yıl önce