EDISYON:

İnsanlık dışı muamele: İsrail'in tedavisini engellediği beş hasta vefat etti

14:217/09/2022, Çarşamba
G: 7/09/2022, Çarşamba
AA
Arşiv.
Arşiv.

İşgalci İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde, tedavisi için Gazze dışına çıkmasına izin verilmeyen beş hastanın hayatını kaybettiği belirtildi. Mizan İnsan Hakları Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2022 yılının başından bu yana "tedavi için seyahat ve hareket özgürlüğü kısıtlanan" beş kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, son olarak kanser tedavisi görmek üzere Gazze'den çıkmasına izin verilmeyen Gazze'nin Refah şehrinden Muhammed Yasir el-Ledavi'nin dün vefat ettiği kaydedildi.

Batı Şeria'nın Nablus şehrindeki Hasta Dostları Derneği ve Kudüs'teki Mutala hastanelerinde tedavi görmesi planlanan Ledavi'nin İsrail tarafından engellendiği aktarıldı.

Sınır kapısını geçmek için defalarca müracaat ettiler

Ledavi'nin Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan geçmek için sekiz defa müracaat ettiği ve reddedildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "İşgalci gücün (İsrail) hastaların geçişi için 'izin başvurusu sistemi' dayatması, hastaların hayatlarını tehlikeye atan bir ayrımcılık ve ırkçılıktır." ifadelerine yer verildi.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

#Gazze
#İsrail
#Tedavi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.