|

Hepsi aynı pozu verdi

Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda vahşice öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesinin, salı günü Suudi Kraliyet ailesi ile bir araya geldiği fotoğraflar dünya gündemine bomba gibi düştü.

Haber Merkezi
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:05 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Selman’ın, Kaşıkçı’nın oğlu Salah Kaşıkçı’yı Kraliyet Sarayı’na çağırıp birlikte poz vermesi dünyada büyük tepki çekti
Selman’ın, Kaşıkçı’nın oğlu Salah Kaşıkçı’yı Kraliyet Sarayı’na çağırıp birlikte poz vermesi dünyada büyük tepki çekti

Ülkeden çıkma yasağı bulunan, Kaşıkçı'nın büyük oğlu Salah Kaşıkçı'nın, babasının öldürülmesinde emri veren kişi olduğu söylenen Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile el sıkışmak zorunda kalması sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın servis ettiği fotoğraflarda, Salah Kaşıkçı'nın çekingen ve korku dolu hali gözlerden kaçmadı.


BENZER İŞLER

Fotoğraf, bir dönem Batı medyasında "reformist" olarak nilenen Veliaht Prens'in eli kanlı bir diktatör olduğunu gözler önüne serdi. Sosyal medya kullanıcıları, o fotoğraflara, eski Ortadoğu diktatörlerinin benzer fotoğraflarıyla cevap verdi. Suriye rejim lideri Beşşar Esed'in babası Hafız Esed'in fotoğrafını paylaşan bir kullanıcı, "Bu fotoğraf bana, Velid Canbolat'ın Hafız Esed ile buluşmasını hatırlattı. Hafız, Velid'in babası Kemal'in ölüm emrini verdikten kısa süre sonraydı" ifadelerini kullandı. Bir başka kullanıcı ise, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in fotoğrafını paylaşarak, "Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı'nın oğluyla buluşması, bana Saddam Hüseyin'in, Çöl Fırtınası'ndan önce Irak'ta yabancı 'misafirleriyle' (ülkeyi terk edemeyen) buluşmasını hatırlattı" mesajını paylaştı.


GADDARLIK

Ortadoğu'da Batı'nın desteğiyle kanlı iktidarını sürdüren diktatörlere benzetilen Muhammed bin Selman'ın, Salah Kaşıkçı'yla fotoğrafını, bölgede insan hakları avukatı olarak çalışan Fadi el-Kadi de, "gaddarlık" olarak nitelendirdi. El Cezire'ye konuşan Ortadoğu uzmanı Chris Doyle ise, "Sosyal medyada bu konuya bakan pek çok insanın, 'bu, babasını öldüren adamın elini sıktığını düşünen bir oğulun yüzü' dediğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Doyle, "Bu, Suudilerin halka ilişkiler savaşını kazanmak için yaptığı girişimlerin başarısız olduğu bir başka durum" diye ekledi.

#Suudi Arabistan
#Cemal Kaşıkçı
#Prens Selman
6 yıl önce