EDISYON:

Halep'in can damarı Kastillo düştü

Yeni Şafak
23:007/07/2016, Perşembe
G: 7/07/2016, Perşembe
Diğer

Suriye'de rejime bağlı güçlerin, Halep'in kontrolü için stratejik öneme sahip Kastillo yolunu muhaliflerden geri aldı. Halep'i ayakta kalan son can damarı Kastillo'nun düşmesiyle bölgede yaşayan 300 bin kişinin dünyayla bağlantısı kesildi.

Bölgeden gelen haberler, şiddetli çatışmalar ve hava saldırılarından sonra Suriye ordusuna bağlı güçlerin Kastillo yolunun yaklaşık 1 km içlerine kadar ilerlediğine işaret ediyor.



BBC Türkçe'de yer alan habere göre, rejim karşıtı güçler ve hükümet kaynakları da yolun ulaşıma kapandığını söylüyor.



Saldırı, Suriye hükumetinin bayram nedeniyle ilan ettiği 72 saatlik ateşkesin ilk saatlerinde gerçekleşti.



Halep'ten artık kimse çıkamaz


Rejim karşıtı gruplardan Festakim Birlikleri adına adına Reuters haber ajansına konuşan Zakaria Malahifji, "Şu an hiç kimse Halep'e giriş yapamaz ya da Halep'ten çıkamaz" dedi. Malahifji, "Yol eskiden de tehlikesiz değildi, fakat şimdi mesele tehlikeli olup olmaması değil, tamamen kapatılmış durumda olması" diye konuştu.










Durum oldukça kötü


Reuters'ın görüştüğü bir başka muhalif de, "Bütün gruplar çatışmaya destek birlikleri göndererek Castello yolundaki hakimiyetimizi geri kazanmaya çalıştı, ancak durum oldukça kötü" dedi. Muhalifler, bölgede yaşayan 300 bin kişi dahil olarak üzere artık hiç kimsenin Halep'in doğusuna giriş ya da çıkış yapamayacağını söylüyor.


  1. Suriye'nin en büyük kentlerinden, bir zamanlar ülkenin ticaret ve sanayi merkezi olan Halep, 2012'den bu yana ikiye bölünmüş durumda. Şehrin batı kesiminde Liramon'a kadar olan bölge Suriye hükumetinin, doğusu ise muhalif grupların denetimi altında.





#Suriye
#Halep
#Kastillo

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.