EDISYON:

Fransa'da ilaç krizi: Tedarik edilemeyen ilaçlar Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden temin edilecek

09:4427/12/2022, Salı
G: 27/12/2022, Salı
Yeni Şafak
Fransa'da ilaç tedarik sorunu büyüyor.
Fransa'da ilaç tedarik sorunu büyüyor.

15 bin eczacı açığının bulunduğu Fransa'da eczanelerin yüzde 70'inde ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlarının bulunamadığı öğrenildi. Fransız medyasına yansıyan haberlerde Fransa'nın, tedarik edemediği ilaçları Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden temin edeceği ifade edildi.

Eczacı krizinin ortaya çıktığı Fransa'da şimdi de ilaç tedarik sorunu baş gösterdi. Ülkedeki eczanelerin yüzde 70'inde ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlarının bulunamadığı öğrenildi.

TÜRKİYE'DEN TEMİN EDECEKLER

Fransız medyasına yansıyan haberlerde, Fransa'nın tedarik edemediği ilaçları Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden temin edeceği ifade edildi.

ECZACI AÇIĞI DA VAR

15 bin eczacı açığının bulunduğu ülkede eczaneler personel eksiğinden şikayetçi oluyor. France İnter radyosuna konuşan Eczacı Sendikaları Federasyonu Başkanı Philippe Bresset, ülkedeki her 3 eczanenin 2'sinin personel aradığını açıkladı.

Bresset, bu açığın nedenleri arasında "yaş piramidi" kriteri bulunduğunu belirterek, emekliliğe ayrılan eczacıların yerine yenisinin gelmediğini ifade etti. Fransız basını ayrıca eczacılık fakültelerinde 1100 öğrenci eksiği olduğunu yazdı.

#Fransa
#eczane

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.