EDISYON:

Fransa'da cansız mankene sarı yelek giydirildi

Yeni Şafak
10:172/12/2018, Pazar
G: 2/12/2018, Pazar
Diğer
Fransa'da devam eden protesto gösterileri sırasında bir mağazadaki cansız mankene sarı yelek giydirildi.
Fransa'da devam eden protesto gösterileri sırasında bir mağazadaki cansız mankene sarı yelek giydirildi.

Fransa'yı kasıp kavuran eylemler devam ediyor. Güvenlik güçlerinin sert şekilde karşılık verdiği protestolarda halk ve işyeri sahipleri ise oldukça dertli. Bir esnaf, dükkanındaki cansız mankene sarı yelek giydirerek önlem almaya çalıştı.


Fransa'nın başkenti Paris adeta bir savaş alanına döndü. Haftalardır süren yakıt zammı protestoları, ülkenin pek çok yerine sıçradı. Şu ana kadar Paris'teki gösterilerde 224 kişi gözaltına alındı, 14'ü polis olmak üzere en az 92 kişi ise yaralandı.

  • Dükkanları yakıyorlar
  • Protestocular pek çok dükkanı yakıp kullanılamaz hale getirirken yollarda duran araçları da yakarak akaryakıt zammını protesto ediyor. Hal böyle olunca Fransız esnafından ilginç bir önlem geldi. İş yerlerinin yanmasını engellemek için Paris'te bulunan bir dükkan, gelinlikli mankene sarı yelek giydirdi.
Gözyaşı ve tazyikli suyla müdahale

Fransa'da, akaryakıt zamları ülke genelinde protesto edilirken, başkent Paris'teki ünlü Champs-Elysees Caddesi çevresine gelen ve şiddet olayları başlatan "Sarı yeleklilere" polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

İki haftadır hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto eden ve "Sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, bugün başta başkent Paris'te olmak üzere birçok kentte gösteri düzenliyor.

Eylemciler, sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemlerin alındığı Paris'in ünlü Champs-Elysees Caddesi'nin etrafında toplandı. Polis, Champs-Elysees Caddesi'ne girmelerine izin vermediği eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Eylemciler, çevredeki birçok yeri ateşi verirken, polislere taş ve şişe fırlattı.


#Fransa
#Sarı Yelekliler

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.