EDISYON:

Fransa Kabil Büyükelçisini çekeceğini açıkladı

19:3126/08/2021, Perşembe
G: 26/08/2021, Perşembe
AA
 Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı civarında meydana gelen patlamalar sonrası Fransa'dan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Kabil Büyükelçisinin şimdilik Afganistan’da kalmayacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi ziyaret nedeniyle bulunduğu İrlanda'nın başkenti Dublin'de yaptığı açıklamada, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı civarında meydana gelen patlamaların ardından bölgede güvenlik durumunun gergin olduğunu belirtti.

Büyükelçi de tahliye edilecek

Duruma ilişkin Amerikalı müttefikleriyle iş birliği içinde olduklarını aktaran Macron, Fransa’nın Kabil Büyükelçisini de tahliye edeceklerini söyledi.

Macron, “Güvenlik sebebiyle, Kabil büyükelçimiz şimdilik Afganistan’da durmayacak, Paris’ten işlerini yürütecek.” ifadesini kullandı.

  • Fransa olarak 2 bin 600 kişiyi tahliye ettiklerini ve bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Macron, tahliyelere devam etmek istediklerini kaydetti.
#Fransa
#Emmanuel Macron
#Kabil
#Afganistan
#Büyükelçi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.