EDISYON:

Fransa İçişleri Bakanlığı: OHAL ilan edilebilir

Yeni Şafak
11:162/12/2018, Pazar
G: 2/12/2018, Pazar
Yeni Şafak
Diğer
Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux
Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux

Fransa'da akaryakıtlara yapılan zam, yüzbinleri sokağa döktü. Fransız hükümet sözcüsünün açıklamasına göre Fransa İçişleri Bakanlığı OHAL ilan edebilir.

Fransa'da yapılan zam gösterileri çığırından çıktı. Paris savaş alanı gibi. Nantes kentindeki havalimanı göstericilerin işgaline uğradı. Uçuşlar durduruldu. Öte yandan Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yaşadığı Élysée Sarayı ile ABD ve İngiliz Büyükelçiliklerinin bulunduğu Faubourg Saint Honoré sokağına kadar dayananprotestocular taş ve sopalarla ilerliyor.

OHAL ilan edilebilir
  • Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux Pazar günü yaptığı açıklamada, Fransa'nın en kötü sivil ayaklanma olayına şahit olduklarını ve protestocularla müzakere edilmesini istediğini söyledi.
  • Europe 1 radio kanalına konuşan Griveaux, “
    Bu olayların bir daha gerçekleşmemesi için alınabilecek önlemleri düşünmeliyiz
    ” açıklamasını yaptı.

Fransa'da, akaryakıt zamları ülke genelinde protesto edilirken, başkent Paris'teki ünlü Champs-Elysees Caddesi çevresine gelen ve şiddet olayları başlatan "Sarı yeleklilere" polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

#Fransa
#OHAL

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.