EDISYON:

Fırat Kalkanı'nda bin 680 kilometre karede kontrol sağlandı

Yeni Şafak
10:2315/11/2016, Salı
G: 15/11/2016, Salı
AA
24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı, 84'üncü gününde devam ediyor.
24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı, 84'üncü gününde devam ediyor.

Suriye'de başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı, 84'üncü gününde devam ederken, dün gerçekleşen çatışmalarda 2 muhalifin şehit olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında yaklaşık bin 680 kilometrekare alanda kontrol sağlanırken, 36 mayın ve bin 548 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden harekatta dün çıkan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 7 muhalif yaralandı. Muhalif güçler Hazvan, Şuvayhat Şadır ve Başgün bölgelerinde büyük ölçüde kontrol sağladı.



Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 84. gününe geldi.



'Yerde bekler' uçaklar görev yapacak


Teröristlerce kullanıldığı belirlenen barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar ateş altına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar hava harekatı icra etmedi, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak "yerde bekler" uçak görevlendirildi.



Bin 680 kilometrekare temiz


Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 680 kilometrekare alanda kontrol sağlanırken, 36 mayın ve bin 548 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.






















#Fırat Kalkanı
#Suriye
#Cerablus
#Menbiç
#El-Bab

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.