EDISYON:

Esed güçleri sivilleri vurdu

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/07/2016, Pazar
G: 3/07/2016, Pazar
Yeni Şafak

Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının Şam'ın kuzeydoğusundaki Kalamun bölgesine düzenlediği hava saldırısında 20 sivilin öldüğü, 40'ının yaralandığı bildirildi.

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait savaş uçakları Kalamun bölgesinde bulunan, yönetim karşıtlarının kontrolündeki Ceyrud ilçesine 45 hava saldırısı gerçekleştirdi. Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki yerel koordinasyon komitesi üyesi Yusuf el-Bustani, rejim güçlerinin saldırısında ilçedeki sağlık sorumlusunun da öldüğünü belirterek, 'İlçedeki hastaneler ve sağlık merkezleri Esed güçlerinin hava saldırısında yaşamını yitirenlerle doldu. Şimdiye kadar 20 kişinin kimliği tespit edildi. Asıl sayı bundan daha çoktur.' dedi. Sağlık ekiplerinin acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu dile getiren Bustani, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini aktardı. Suriyeli muhalifler, önceki gün Kalamun bölgesinde rejime ait Su-22 tipi bir savaş uçağını düşürerek pilotunu esir aldıklarını iddia etmişti.

#Beşşar Esed
#Şam
#Kalamun bölgesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.