EDISYON:

Batı'nın insanlığı bu kadar: İngiliz BBC'den skandal İsrail-Filistin haberi

10:5510/10/2023, Salı
Diğer
Gazze
Gazze

İşgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava bombardımanlarında çok sayıda sivil can kaybı yaşanmaya devam ediyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise, Gazze'de hayatını kaybedenler için 'ölenler' derken, İsrail'de hayatını kaybedenler için ise 'öldürülenler' ifadesini kullandı.

Hamas'ın 7 Ekim itibarıyla İsrail işgaline karşı başlatmış olduğu Aksa Tufanı operasyonu sonrası siyonist rejim Gazze'ye bomba yağdırarak yüzlerce sivili acımasızca katletti.

İngiliz BBC'den skandal yayıncılık

Gelişmeler devam ederken konuyu işleyenlerden biri de İngiliz yayın kuruluşu BBC oldu.

Sosyal medyada paylaşım yapan BBC, yazdığı yazıda skandallar ifadeler kullandı.

BBC, Gazze'de hayatını kaybedenler için 'ölenler' ifadesini kullanırken, İsrail'de hayatını kaybedenleri ise 'öldürülenler' ifadesiyle servis etti.

Ne olmuştu?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınır kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.



#BBC
#İsrail
#Filistin
#Gazze

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.