EDISYON:

Azerbaycan ordusu vurmaya devam ediyor: Komutan öldürüldü taburdaki askerler mevzileri bırakıp kaçtı

08:4812/10/2020, Pazartesi
G: 12/10/2020, Pazartesi
IHA
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Moskova'da yapılan ateşkese uymayarak sivil yerleşim yerlerine saldırılarını sürdüren Ermenistan ordusuna Azerbaycan ordusu ağır kayıplar vermeyi sürdürüyor. Çıkan çatışmalarda Ermenistan ordusuna ait çok sayıda asker ve askeri araç gereçler etkisiz hale getirilirken bölgede bulunan bir taburun ise mevkilerini bırakıp kaçtığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 246. Alayın tabur komutanı Yarbay Arthur Grigoryan'ın da öldürülenler arasında yer aldığı öğrenildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada,” 11-12 Ekim gecesi, tüm cephe boyu durum gergin kaldı.

ÇOK SAYIDA ERMENİ ASKERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İnsani ateşkese uymayan Ermenistan ordusu, kaybettikleri mevzileri geri almak için Ağdere-Ağdam ve Füzuli-Cebrayıl yönünde küçük gruplar halinde defalarca Azerbaycan birliklerine saldırı girişiminde bulundu” ifadelerine yer verdi.



Çıkan çatışmalarda çok sayıda Ermenistan askeri, 3 BM-21 "Grad" roketatar, 1 T-72 tankı, çok sayıda askeri araç cephenin farklı yönlerinde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

ASKERLER MEVKİLERİNİ BIRAKIP KAÇTI

Operasyonlarda, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 9. Alayı Topçu Komutanı Hadrut yerleşim biriminden çekildiği ve alayın 5. taburunun askerleri mevkilerini bırakarak kaçtığı aktarıldı.

TABUR KOMUTANI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca açıklamada, 246. Alayın tabur komutanı Yarbay Arthur Grigoryan, öldürülenler arasında yer aldığı ve tüm cephe hattının Azerbaycan ordusunun kontrolü altına olduğu bildirildi.



#Azerbaycan
#Ermenistan
#Çatışma

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.