EDISYON:

Almanya Başbakanı Scholz'dan terör devleti İsrail'in katliamı sonrası 'pes' dedirten sözler

09:2718/10/2023, Çarşamba
Diğer
Almanya Başbakanı Olaf Scholz.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze'deki hastane saldırısı sonrası terör devleti İsrail'e destek mesajı yayınladı. Scholz, yüzlerce masum sivilin İsrailli katiller tarafından öldürülmesine göz yumarak İsrail'in kendini savunma hakkını kullandığını iddia etti.

Sivillere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail güçleri, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra yaptığı açıklamada, İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.


Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen korkunç katliama rağmen İsrail'e Batı'dan destek mesajları gelmeye devam etti.


"İsrail'in kendini savunma hakkı var"


Almanya Başbakanı Olaf Scholz, saldırının ardından sosyal medya hesabından İsrail'e destek mesajı yayımladı. Scholz mesajında,
"İsrail'in kendini savunma hakkı vardır. Bir devletin vatandaşlarını koruma görevi vardır."
ifadeleri ile sivil katliamını meşru göstermeye çalıştı.

Öte yandan Scholz bugün, Hamas'ın saldırıları karşısında destek amacıyla İsrail'i ziyaret etti. Almanya hükümeti ve parlamentosunun İsrail'in yanında olduğunu belirten Scholz,
"İsrail'de benim için şunu vurgulamak çok önemli. Alman tarihi ve Holokost tarihi, bize İsrail'in güvenliğini destekleme sorumluluğu yüklüyor."
ifadesini kullandı.



#Olaf Scholz
#İsrail
#Gazze
#Almanya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.