|

Dünya ülkeleri Türkiye'ye ekonomik darbeye karşı sert tepki gösterdi

ABD'den Türkiye'ya açılan ekonomik savaşa ilişkin dünyadan Türkiye'ye destek mesajları yağıyor. Almanya, "Türk ekonomisi bizim için önemli" ifadelerini kullanırken, İran ve Pakistan da "Türkiye'ye desteğe hazırız" mesajlarını paylaştı.

Yeni Şafak
13:09 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:51 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

ABD'nin Türkiye'yi hedef alarak açtığı ekonomik savaşa birçok ülkeden tepki geliyor.

Alman Hükümeti, “Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza gelişmeleri izliyoruz" açıklaması yaptı.

"Yakından izliyoruz"

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, basın toplantısında, Türkiye'deki durumun Alman şirketlerine nasıl bir ekonomik etki yapacağı konusunda yorum yapmak istemediğini söyledi.

Türk ekonomisinin istikrarının Almanya’nın yararına olacağının altını çizen Seibert, ülkede durumu Almanya’nın yakından izlediğini kaydetti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin yanında olduğu mesajını paylaştı. Pakistan'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Türkiye'ye karşı izlediği politikayı eleştirerek, Türkiye için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Başkaları milletlerin iradesini tehdit ederek zorla değiştiremezler. Öncelikle bir ülke başkanının başka bir ülkeye ekonomik baskı uygulamaktan zevk almasından teessüf ederiz. bu yöntem bir sonuca varmayacak. Akıl, mantık ve hoşgörünün dünya ülkeleri arasındaki ilişkilerde esas alınmasını umut ederiz" ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanlık Müsteşarı Giancarlo Giorgetti, ülkesinin tıpkı Türkiye gibi bir ekonomik saldırıya uğrayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ticareti milli para birimleriyle yapma çağrısına Kremlin'den yanıt gelmişti. Rusya, bunu bütün ülkelerle gerçekleştirmek için çabaladıklarını açıkladı.

#Almanya
#Türkiye
6 yıl önce