|

AFAD'dan Gazze'ye yardım kampanyası

AFAD, İsrail’in yoğun bombardımanına maruz kalan Filistin için ardım kampanyası başlattı. Filistin İçin El Ele sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında vatandaşların bağış yapabileceği banka hesapları da paylaşıldı.

04:00 - 26/10/2023 Perşembe
Güncelleme: 23:22 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kalan Filistin için yardım kampanyası başlattı. AFAD'ın sosyal medya hesabından "Filistin için el ele" başlığıyla yapılan paylaşımda, "Günlerdir yoğun saldırı altında ölüm kalım mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz yardım kampanyasına davet ediyor, bağışlarınızı Filistinli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Her zaman ve her koşulda mazlumun yanında olan aziz milletimize teşekkürlerimizle." ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda, vatandaşların bağış yapabileceği banka hesapları da belirtildi.

Türkiye'nin, Filistin'e personel, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda kolisi ulaştırmaya devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, Türkiye'nin her zaman ve her koşulda mazlumun yanında olduğuna dikkat çekildi. AFAD koordinasyonunda yürütülen insani yardım çalışmaları kapsamında Filistin halkına personel, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda kolisinin ulaştırılmaya devam ettiği aktarıldı.


Cumhurbaşkanlığı’na ait bir uçak ve Milli Savunma Bakanlığı’na ait 9 kargo uçağı ile bugüne kadar toplamda, AFAD, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı’ndan 32 personel, 5 bin battaniye, 12 bin 600 yardım kolisi, 115 ton tıbbi malzeme ve 232 jeneratör bölgeye sevk edildi.




#AFAD
#Filistin
#İnsani Yardım
7 ay önce