|

ABD'li senatör: Kaşıkçı'nın ölümünden Suudiler sorumlu

ABD siyasetinin etkili isimlerinden Demokrat Partili Senatör Ben Cardin, "Suudilerin Kaşıkçı'nın ölümünün sorumlusu olduğuna şüphe yok. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Riyad'daki konferansa katılmamalı" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
20:18 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 20:24 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Demokrat Partili Senatör Ben Cardin
Demokrat Partili Senatör Ben Cardin

Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddiaları gün geçtikçe ortaya çıkarken, ABD'den sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

ABD siyasetinin etkili isimlerinden Demokrat Partili Senatör Ben Cardin, "Suudilerin Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün sorumlusu olduğuna şüphe yok" açıklamasını yaptı.

Cardin ayrıca, "ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Riyad'daki konferansa katılmamalı" dedi.

Ne olmuştu?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

#ABD
#Ben Cordin
6 yıl önce