|

ABD ve Güney Kore hazırlanıyor

Güney Kore ve ABD'nin, Kuzey Kore'nin en gelişmiş füzesini denemesinden bir hafta sonra, bugüne kadar yaptıkları en büyük ortak hava tatbikatına bugün başladıkları açıklandı. Tatbikatta yaklaşık 12 bin Amerikan deniz piyade ve donanma askeri Güney Kore askerleriyle birlikte görev yapacak.

Yeni Şafak
10:58 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:04 - 4/12/2017 Pazartesi
Reuters
Tatbikatta bugüne kadar kullanılan en çok sayıda beşinci kuşak savaş uçakları da uçacak.
Tatbikatta bugüne kadar kullanılan en çok sayıda beşinci kuşak savaş uçakları da uçacak.

Güney Kore ve ABD bugüne kadar yaptıkları en büyük ortak hava tatbikatına başladı

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Vigilant Ace adıyla bugün başlayan ve Cuma günü sona erecek olan yıllık tatbikata, 230 uçağın yanı sıra altı adet F22 Stealth Raptor savaş uçağı da katılıyor.

Güney Kore'de bulunan bir ABD hava kuvvetleri sözcüsü, tatbikatta F-35 savaş uçaklarının da görev yapacağını söyledi.

Tatbikatta yaklaşık 12,000 Amerikan deniz piyade ve donanma askeri Güney Kore askerleriyle birlikte görev yapacak.

  • Savaşa hazır konuma geliyor
  • ABD askeri açıklamasına göre ortak tatbikat, Kore yarımadasında savaşa hazır olma durumu ve harekat yeteneklerinin artırılmasını hedefliyor.
  • Tatbikattan bir hafta önce Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler yaptırımları ve uluslararası tepkilere aldırmayarak, kıtalararası balistik füzesinin en gelişmiş modeli denemişti.
"Bölge alevlenecek"

Gerilimin artmasından ABD Başkanı Donald Trump'ı sorumlu tutan Kuzey Kore medyasındaki haberlere göre, Vigilant Ace tatbikatı bölgedeki gerilimi "alevlenmeye" doğru götürecek.

Kore'nin Barışçı Birleşmesi Komitesi adlı Kuzey Kore örgütü dün yaptığı açıklamada Trump'ın "deli" olduğunu ve Kore yarımadasında zaten hassas olan durumu "nükleer savaşın sınırına" ittiğini söyledi.

#Güney Kore
#Kuzey Kore
6 yıl önce