EDISYON:

AB çatışmaların ardından Ermenistan ile Azerbaycan arasında düşmanlığın durdurulmasına yönelik çağrılarda bulundu

11:165/08/2022, Cuma
G: 5/08/2022, Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

Avrupa Birliği, Dağlık Karabağ bölgesinde tekrarlayan çatışmalar sırasında birkaç askerin öldürüldüğü bildirildikten sonra Ermenistan ile Azerbaycan arasında "düşmanlığın durdurulması" için iki ülkeyi de sağduyuya davet etti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi çarşamba günü yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki gerginliğin artmasının "Laçin koridoru çevresinde ve Temas Hattı boyunca başka noktalarda" gerçekleştiği belirtildi.

Bir AB yetkilisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in her iki ülkenin liderleriyle "yakın ilişki içinde" olduğunu ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştüğünü söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ise "yakında" temasa geçeceğini aktardı.

AB iki ülke ile yakın temasta

"AB Temsilcisi Toivo Klaar, diyalog yoluyla masadaki tüm gündem maddeleri aracılığıyla derhal gerginliğin tırmanmasını engellemek için geçtiğimiz günlerde her iki tarafla da yoğun temas halindeydi." dedi.

İki ülke son gerginlikler sonrasında birbirlerini suçladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı çatışmalar sırasında askerlerinden birinin "yaralanması sonrası hastanede hayatını kaybettiğini" söylerken, Ermenistan Başbakanı Paşinyan Perşembe günü Ermenistan askerlerinden ikisinin "öldürüldüğünü" söyledi."

#AB
#Azerbaycan
#Ermenistan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.