Baharın gelmesiyle doğada kendiliğinden yetişen ve şifa kaynağı olan çiriş otu, dağlardan toplanıp sofralarınızı süslüyor. B ve C vitaminleri açısından da yüksek besin kaynağı çiriş otunun çorba tarifini sizler için hazırladık. Peki, Çiriş otu çorbası nasıl hazırlanır? İşte, çiriş otu tarifi, malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı.
Besin değeri açısından zengin olan çiriş otunun çorbası nasıl yapılır? İşte, enfes çiriş çorbası tarifi...
ÇİRİŞ ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- -1 kg çiriş
- -Yarım çay bardağı sıvı yağ
- -Yarım kg yoğurt
- -1 yemek kaşığı un
- -1 topak limon tuzu
- -3 su bardağı su
- -Yarım çay bardağı sıvı yağ
- -1 tatlı kaşığı kuru nane
- -Arzuya göre 1 diş sarımsak
- -Tuz
ÇİRİŞ ÇORBASI YAPILIŞI
Çirişi küçük küçük doğrayıp yıkayalım. Bir tencereye sıvı yağ ilave edip çirişleri üzerine ilave ederim. Kendi suyu cikip o suyu çekene kadar ocakta karıştırıp pişirelim. Ocağı kısalım biz bu arada büyük bir kaseye yoğurdu suyu ve unu koyup çırpalım. Limon tuzunu da ilave edip ocaktaki pişen çirişin üzerine karıştırarak ilave edelim, ocağı daha hızlı hale getirip karıştırıp kaynamasını sağlayalım. Biz bu arada tavaya sıvı yağ koyalım sarımsak( istenirse) koyup kuru nane ilave edip tencerede pişen çirişin üzerine dökelim. Katı gelirse su ilave edile bilir en son tuzunu ilave edip ocağı kapatıp dinlendiriyoruz.