|

Son dakika: Emekli maaşı ve ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı

Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı ve emekli maaşlarının ne zaman yatacağı merakla takip ediliyor. Emekli maaşlarının düzeltilmesi ve en düşük memur maaşının 22 bin lira yapılmasına dönük düzenleme için düğmeye basılırken, milyonlarca emeklinin maaşlarının ödemesi erkene alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli aylıkları ve Bayram ikramiyelerinin 17-23 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatacağını açıkladı. Peki bayram ikramiyeleri ne kadar, artacak mı? İşte ödeme gününe göre Kurban Bayramı ikramiye yatırılış tarihleri.

11:35 - 16/06/2023 جمعہ
Güncelleme: 11:35 - 16/06/2023 جمعہ
Yeni Şafak
Emekli maaşları ile ikramiye ödeme tarihleri
Emekli maaşları ile ikramiye ödeme tarihleri

Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşları ve bayram ikramiyesi erken ödenecek. Maaşlarla birlikte ikramiyeler de yatırılabilecek. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklileri ilgilendiren gelişmeyi de açıkladı. Cumhurbaşkanı, "Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına başlayacak" demişti.

İkramiyeler ne zaman hesaba yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla emekli aylıkları ve bayram ikramiyelerinin ödeme tarihlerini açıkladı. Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri 17-23 Haziran arasında ödenecek.

İkramiye artacak mı?

Nisanda 2 bin liraya çıkarılan ikramiyede yeni bir artış da gündemde. İlk formüle göre ikramiye yüzde 25 artışla 2 bin 500 liraya yükselebilecek. İkinci formül ise ikramiyenin yüzde 50'lik artışla 3 bin liraya çıkarılması yönünde.

Bayram ikramiyesi kimlere ödenir?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük

aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

#emekli maaşları
#bayram ikramiyesi
#ikramiye ödeme tarihleri
1 سال واپس