EDISYON:

2000 TL bayram ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Emekli maaşları ne zaman yatacak?

14:265/04/2023, بدھ
G: 14/04/2023, جمعہ
Yeni Şafak
Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?
Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olurken, bayram ikramiyeleri de 1100 TL’den 2000 TL ‘ye yükseltildi. Emeklilere maaş ve ikramiye ödemeleri bayramdan önce yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ödeme tarihlerini duyurdu. Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan'da ödenecek. Peki emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? İşte SGK ve Bağkur emeklisi bayram ikramiye ödeme tarihleri.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki aylıklar ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin 14-19 Nisan'da ödeneceğini açıkladı. Emekli maaşı ve ikramiye ödemeleri bayramdan önce yapılacak.

Emekliye bayram ikramiyesi ödeme tarihi

2000 TL emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

SSK kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

  • Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanların 14/04/2023 tarihinde,
  • Ödeme günü 21, 22, 23 olanların 15/04/2023 tarihinde,
  • Ödeme günü 24, 25, 26 olanların 16/04/2023 tarihinde yapılacak.

Bağ-Kur emeklisi bayram ikramiyesi ödeme tarihi

Bağ-Kur kapsamında emekli olanların da aylık ve ikramiyeleri erken ödenecek. Ödemeler 17 ve 18 Nisan'da emeklilerin hesaplarına yapılacak. Ödeme günü ayın 25 ve 26'sı olanların 17 Nisan'da, ayın 27 ve 28'i olanlar ise 18 Nisan'da ödenecek.

Emekli Sandığı emeklisi için bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan'da ödenecek.

en düşük emekli maaşı, bayram ikramiyesi

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinde artış

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1100'er lira 2000 liraya çıkarılacak.

Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 5 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 7 bin 500 liraya yükseltilecek.

Bayram ikramiyesi nedir?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve Kurumumuzdan ilgili mevzuat

kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.

Bayram ikramiyesi kimlere ödenir?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük

  • aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

Bayram ikramiyesi tutarı ne kadar?

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce ödenecek bayram ikramiyesi tutarı ilk başta 1000 TL olarak yatırılmaktaydı. Bu tutar 1100 TL olurken, yeni düzenleme ile emekli bayram ikramiyeleri 2000 TL oldu. Hak sahipleri Ramazan Bayramında 2000 ve Kurban Bayramında 2000 olmak üzere toplamda 4000 TL bayram ikramiyesi alacak.

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenir?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarından önce ödenmekte. İkramiye ödeme tarihlerini ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanmakta.

BİRDEN FAZLA DOSYADAN GELİR VENEYA AYLIK ALANLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİNDE HANGİ DOSYA ESAS ALINIR?

Birden fazla dosyadan gelir ve/veya aylık alan emekli ve hak sahiplerine en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden ödeme yapılır.

Örnek 1; emekli aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı da alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden 1.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

Örnek 2; emekli aylığı ile birlikte %45 meslekte kazanma gücü kaybı oranı üzerinden sürekli iş göremezlik geliri alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren emekli aylığı dosyası üzerinden 2.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Emekli veya hak sahibinin vefatı durumunda hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesi varislerine ödenir.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenir.

Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle %50 hisse oranı ile eşe, %25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; 2.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ ALMAKTA OLANLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADARDIR?

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri al makta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenir.

Örneğin; meslekte kazanma gucu kayıp oranı %25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, 2.000 TL'nin %25'i oranında bayram ikramiyesi ödenir. Bayram İkramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamaz.


#emekli bayram ikramiyesi
#emekli ikramiyeleri
#sgk emekli ikramiyesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.