|

Akupunktur tedavisi orucu bozar mı?

Akupunktur tedavisi orucu bozar mı? sorularının yanıtı haberimizde. Ramazanın gelişiyle oruçla ilgili fıkhi sorular büyük merak konusu oluyor. Peki Akupunktur tedavisi orucu bozar mı? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen fetva...

Yeni Şafak
15:16 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 16:04 - 17/05/2018 Perşembe
Diğer
Akupunktur tedavisi orucu bozar mı? sorularının yanıtı haberimizde.
Akupunktur tedavisi orucu bozar mı? sorularının yanıtı haberimizde.

Akupunktur tedavisi orucu bozar mı? sorularının yanıtı haberimizde.

Oruç, imsak vaktinden iftar vaktine kadar ibadet niyetiyle yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak suretiyle yapılan bir ibadettir (Bakara, 2/187). Akupunktur ise; vücutta belirli noktalara iğne batırarak, çeşitli hastalıkları tedavi etme metodudur. Orucu bozan şeyler kapsamında olmadığı yani vücudu beslemesi ve gıdalandırması söz konusu olmadığından akupunktur yaptırmak orucu bozmaz.

Oruçla ilgili olarak ilki kutsî hadis olmak üzere Peygamberimiz’in bazı
sözleri şöyledir:

"Her bir iyilik için on mislinden yedi yüz misline kadar karşılık olabilir; fakat oruç başkadır. Çünkü oruç benim içindir ve onun ecrini ben verece- ğim" (Müslim, “Sıyâm”,164; Nesaî, “Sıyâm”, 42).

"Kim iman ederek ve sevabını Allah'tan umarak ramazan orucunu tutarsa önceki günahları affedilir" (Buhârî, “Savm”, 6).

"Canımı elinde tutan Allah'a yemin ederim ki; oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur; Allah der ki: Ağzı kokan şu kul şehvetini, yemesini, içmesini benim için terkediyor. Mademki sırf benim için oruç tutmuş, o orucun ecrini ben veririm" (Buhârî, “Savm”, 9; Müslim, “Sıyâm”, 164).

"Oruçlu için birisi iftar ettiği vakit, öteki Rabbi ile karşılaştığı vakit olmak üzere iki sevinç vardır" (Buhârî, “Savm”, 9).

"Oruç bir kalkandır" (Buhârî, “Savm”, 9; Tirmizî, “Îmân”, 8).

#Akupunktur tedavisi
#Diyanet İşleri Başkanlığı
7 yıl önce