|

2023 2. ilave tediye ödemesi ne zaman yapılacak? Kamu işçileri için 2023 ilave tediye ödeme takvimi açıklandı mı?

"2023 2. ilave tediye ödemesi ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kamu işçileri için 2023 ilave tediye tarihleri araştırılıyor. 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2023 Yılında Yapılacak İlave Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de geçtiğimiz aylarda belli olmuştu. İşte konu hakkında detaylar...

20:15 - 21/11/2023 Salı
Yeni Şafak
Foto:Arşiv
Foto:Arşiv

"2023 2. ilave tediye ödemesi ne zaman yapılacak? Kamu işçileri için 2023 ilave tediye ödeme takvimi açıklandı mı?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. 2023 yılında ilave tediye ödemelerinin ilk taksiti Haziran ayında gerçekleştirildi. Öte yandan vatandaşlar, taşeron ve kamu işçileri olarak 2. ilave tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte konu hakkında detaylar...

2. İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 23 Haziran'da yapıldı.


İkinci yarısı ise 18 Aralık'ta yapılacak.


TEDİYE NE DEMEK?


İlave tediye olarak tanımlanan bu ödeme çeşidi, kadroya geçen taşeronlar için de ödenmektedir.


İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor.


Tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir.


Birinci ve ikinci maddelerde yazılı olan işçilere mezkür maddeler gereğince yapılan tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir. Bu kanuna göre yapılacak tediyelerin zamanı Cumhurbaşkanınca tespit olunur.



#ilave tediye
#ilave tediye ödeme tarihleri
#Kamu işçileri
10 ay önce