Bankalar istediklerini yapıyor

00:002/04/2001, Pazartesi
G: 11/09/2019, Çarşamba
Murat Kelkitlioğlu

Yaklaşık bir aydır yaşanan ve içinden ne zaman çıkılacağı muaamma olan ekonomik kriz, isteyenin istediğini yaptığı bir ortam oluşturdu. Bu istediğini yapanlar arasında ise, özellikle kimi bankalar, birinci sırayı alıyor. Bir okurumuzun hafta içinde gönderdiği mektup bunun en önemli kanıtı. Mektupta yer alan ve Yapı ve Kredi Bankası''nın Bursa Setbaşı Şubesi''nin adının geçtiği olay şöyle:"04. 05. 2000 tarihinde Yapı ve Kredi Bankası Bursa Setbaşı Şubesi''nden otomobil kredisi aldım. Bugüne kadar

Yaklaşık bir aydır yaşanan ve içinden ne zaman çıkılacağı muaamma olan ekonomik kriz, isteyenin istediğini yaptığı bir ortam oluşturdu. Bu istediğini yapanlar arasında ise, özellikle kimi bankalar, birinci sırayı alıyor. Bir okurumuzun hafta içinde gönderdiği mektup bunun en önemli kanıtı. Mektupta yer alan ve Yapı ve Kredi Bankası''nın Bursa Setbaşı Şubesi''nin adının geçtiği olay şöyle:

"04. 05. 2000 tarihinde Yapı ve Kredi Bankası Bursa Setbaşı Şubesi''nden otomobil kredisi aldım. Bugüne kadar zor şartlar altında dahi olsa hiçbir ödememde aksama olmamıştır. Banka bana, ekonomik krizi gerekçe göstererek, aylık 565 milyon 674 bin 220 bin lira olan aidatı 751 milyon 380 bin 088 liraya çıkardığını, ihbarname adı altında, iletti. Banka Müdürü Vedat Gizlenci ile görüştüğümde, kendi ellerinde bir şey olmadığını, olayın genel müdürlükten kaynaklandığını, üstelik kendisinin de üzüldüğünü ifade ederek, bizi başından savdı. Halbuki bize krediyi verirken, kesinlikle bir farkın söz konusu olmadığını söylemişti. Bu fark ilavesini sadece Yapı ve Kredi uygulamaktadır. Yüzlerce kişi infial halindedir."

İş Bankası''nda emeklilik furyası

Ekonomik krizle yatıp ekonomik krizle kalkar olduk. Hemen hemen her sektörde işten çıkarmalar aldı başını gidiyor. Bu yaşanan ortamdan, Türkiye''nin en köklü bankalarından olan İş Bankası çalışanlarının da nasibini almak üzere olduğunu öğrendik. Aldığımız bilgilere göre; yurt çapında 16 bin çalışanı olan İş Bankası yönetimi önümüzdeki günlerde 800 çalışanını emekli etmeye hazırlanıyor. Yaşanan krizler esnasında pek de ortalarda gözükmeyen İş Bankası''nı hareketli günler bekliyor anlaşılan.