|
Donalt Trump’a suikast girişiminde skandal ihmaller ABD derin devletine mi işaret ediyor?

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle’ın 22 Temmuz’da mecliste Trump’a suikastın ardından Trump’un yüzünden okunan da kararlılıktı demiş! Gizli servis korumalarının etten duvar ördüğü Trump’un bir an korumaların baskısından kurtulduğu saniyelerde yüzünü halka çevirerek ‘savaş’ kelimesini telaffuz etmesi sanki kendisine yönelik suikastı düzenleyenlere verdiği açık bir mesaj’dı. Trump’a bu suikast’ı ABD derin devletinin yaptırdığına yönelik ciddi iddialar söz konusu! Biden ABD derin devletinin en örtülü elemanlarından biri o halde Biden Trump’un ölmesi için dua etmiş olabilir. Zira Biden Trump’a dua ettim dedi ama ne için ettiğini açıklamadı!

Dünyaya güvenlik ve İstihbarat dersi veren ABD’in imajı elinde tüfekle çatıya tırmanan saldırgan tarafından tuzla buz edildi. Trump’un korunmasına yönelik suikasttaki skandal ihmaller güvenlik zaafları ABD’de olduğu kadar dünyada da tartışılıyor. ABD kamuoyu, gizli servisin Trump’a saldıran tetikçinin ABD’nin eski başkanına nasıl bu kadar yaklaşabildiğini sorgulamaya başladı. Sosyal medyada yayımlanan videolara göre, Trump’ın mitinginin yapıldığı alandaki bir üretim tesisinin çatısında bulunan gri kamuflaj giymiş bir adamın cesedi görülüyor. Çatı, Trump’ın konuşma yaptığı yere 130 metre mesafede. Bu uzaklık ABD ordusunda acemi erlerin temel eğitimde M16 tipi otomatik tüfeğiyle insan boyutundaki hedefleri vurmaları istenen mesafeye tekabül ediyor. 30 mermisi olan saldırganın kullandığı AR-15 ise M16’nın yarı otomatik sivil modeli. İki emniyet yetkilisi, ABD Gizli Servisi’nin, saldırganın Trump’a nasıl bu kadar yaklaştığını soruşturduğunu aktarırken, BBC’nin haberine göre saldırı “güvenlik zafiyeti” tartışmalarına yol açtı. Birden fazla görgü tanığının ise, saldırıdan dakikalar önce polisi çatıdaki şüpheliyle ilgili bilgilendirdiklerini öne sürmesi eleştirileri şüpheleri, daha da artırdı.

Öte yandan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle’ın 22 Temmuz’da mecliste Trump’a düzenlenen saldırıya ilişkin duruşmaya çağırıldığı kaydedildi.


DONALT TRUMP’I ÖLÜMDEN KURTARAN AN: O GİZEM ÇÖZÜLDÜ! SİLAH SESLERİ DUYULUR DUYULMAZ ….

Eski ABD başkanı ve Başkan adayı Donald Trump uğradığı silahlı saldırı sonrası ilk röportajını New York Post gazetesine verdi. Trump, Milwaukee’ye giderken özel uçağında verdiği röportajda yaşadığı saldırıyı anlattı.


TRUMP’I ÖLÜMDEN KURTARAN AN

Eski ABD başkanı ve Başkan adayı Donald Trump uğradığı silahlı saldırı sonrası ilk röportajını New York Post gazetesine verdi. Trump, Milwaukee’ye giderken özel uçağında verdiği röportajda yaşadığı saldırıyı anlattı.” Hastanedeki doktor bana daha önce böyle bir şey görmediğini, bunun bir mucize olduğunu söyledi. Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu” diyen Trump, yasadışı göçmenlerle ilgili bir tabloyu okumak için başını hafifçe sağa çevirmemiş olsaydı bunun gerçekleşebileceğini söyledi. Vurulduktan sonra konuşmasına devam etmek istediğini ancak Gizli Servis Ajanlarının ‘güvenli’ olmadığı iç buna izin vermediğini anlatan Trump, silah sesleri duyulur duyulmaz ajanların defans oyuncuları gibi yanına koştuklarını anlatı.


O GİZEM ÇÖZÜLDÜ

Gömleğinin düğmelerini açarak sağ ön kolundaki büyük morluğu gösteren eski başkan, ayakkabılarıyla ilgili gizemi de aydınlattı.Dün yayınlanan görüntülerde Trump’ın saldırı sonrası ısrarla ayakkabılarını istediği duyuluyordu. Trump bu durumu şöyle açıkladı:”Ajanlar beni kurtarmak için üzerime öyle bir atladılar ki ayakkabılarım ayağımdan çıktı ve inanın bana ayakkabılarım gayet sıkıydı.” Gizli Servis personelini kahramanca davranışları öven Trump “Kahramanca bir iş çıkardılar” dedi.


EN İKONİK FOTOĞRAF
Yüzü kanlar içinde yumruğu havadaki fotoğrafı ile ilgili de konuşan eski başkan, “Pek çok insan bunun şimdiye kadar gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar ve ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğraf için ölmeniz gerekir.” dedi
ve hastanedeki doktorun AR-15 ile vurulduktan sonra hayatta kalan kimseyi görmediğini söylediğini hatırlattı.
Saldırıda hayatını kaybeden itfaiyecinin cenazesine katılmayı düşündüğünü açıklayan eski başkan, ölümle burun buruna gelmesinin ardından Milwaukee’de yapacağı konuşmayı değiştirdiğini belirterek “Son derece sert bir konuşma hazırlamıştım ama onu çöpe attım, ülkemiz bölünmüş durumda ve ben onları birleştirmek istiyorum” dedi.
#ABD
#Trump
#Bülent Orakoğlu
2 ماہ واپس
Donalt Trump’a suikast girişiminde skandal ihmaller ABD derin devletine mi işaret ediyor?
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi”