|
Islak zemin

Türk futbolunun vazgeçilmez sorunu olan stadyum zeminleri meselesi son 1 haftadır yeniden alevlendi. Galatasaray, Ankaragücü deplasmanı öncesi zeminden dert yanarken, dün akşam da Fenerbahçe çamurlu, ağır bir sahada 3 puan mücadelesi verdi. Tabii büyük takımlar bundan dert yanarken rakipleri de aynı çimlerin üzerinde ter döküyor. Sanki onlar hep buna alışmış gibi ses seda da çıkarmıyorlar.


Örneğin Sivas. Acaba diyorum Sivassporlu futbolcular sürekli kötü bir zeminde oynamaktan bıkmıyorlar mı? İşin kötüsü, geçirecekleri bir sakatlıkta futbol hayatları dahi bitebilir. Aynı şekilde Antalyaspor da bu durumdan etkilenen takımların başında geliyor. Futbolcudaki motivasyonu etkileyen bir faktör de uygun şartların oluşmasıdır. Düşünün, boş tribünler önünde ve kötü bir sahada; hadi biz izleyenler olarak ekran başında zap yapıp kanal değiştirebiliriz de, o futbolcular ne yapsın? Soluk renkli bir ekran, tribünlerden gelen birkaç bağırış harici atmosfere dair hiçbir şey yok. Televizyondan dahi izlemediğiniz bir maçı stadyuma gidip izler misiniz bilmiyorum. Zemin bakımları konusu her sezon başı gündeme gelse de ne yazık ki çözülemiyor. İklim değişikliğinin bunda ne kadarlık bir payı var buna da bakmak gerekiyor diye düşünüyorum. Özellikle Anadolu takımları maddi olarak zor günler geçirirken kendi tesislerinin bakımlarını dahi doğru dürüst yaptıramıyor. TFF uyarılarda da bulunsa bunun bir faydası olmayacak. Niye diye sorarsanız çok basit, harcama limitleri vardı da ne oldu? Kimin ne limiti var, kim ne harcadı net olarak biliyor muyuz?


Şikayet edip duruyoruz ancak yine de bu sporu izliyoruz. Çok sabırlı olmamızdan dolayı değil de bu oyunu çok sevdiğimizdendir bu. Ama seveni de usandırmayın be kardeşim, çözün artık şu zemin işini!

#Süper Lig
#Fenerbahçe
#Galatasaray
2 ay önce
Islak zemin
Soruların en zoru
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit