EDISYON:

İnce, Kılıçdaroğlu’nu dağıtıyor

04:004/04/2023, منگل
G: 4/04/2023, منگل
Ali Saydam

Muharrem İnce ‘olayı’nı Türkiye siyasi tarihi açısından iyice incelemekte yarar var… İnce, attığı bir tweet’te bazı şahısların TV yayınlarında söylediklerinden yola çıkarak kendisiyle ilgili sayısal referanslar vermişti… Bir de Cumartesi akşamı yayınladığı 4 sayfalık mektup var… Önce o referanslara bakalım… İsmail Saymaz : “İki araştırmada, Panorama ve Türkiye Raporu’nda, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı oyu %10’un üzerine; Memleket Partisi’nin oyu %5-6’nın üzerine çıkmış…” Fatih Ertürk : “Muhalefetin

Muharrem İnce
‘olayı’nı Türkiye siyasi tarihi açısından iyice incelemekte yarar var…

İnce, attığı bir tweet’te bazı şahısların TV yayınlarında söylediklerinden yola çıkarak kendisiyle ilgili sayısal referanslar vermişti… Bir de Cumartesi akşamı yayınladığı 4 sayfalık mektup var…

Önce o referanslara bakalım…
İsmail Saymaz
: “İki araştırmada, Panorama ve Türkiye Raporu’nda, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı oyu %10’un üzerine; Memleket Partisi’nin oyu %5-6’nın üzerine çıkmış…”
Fatih Ertürk
: “Muhalefetin ve diğer tüm partilerin anketlerinde Muharrem İnce, kararsızlar dağıtılmadan %11-12, dağıtıldıktan sonra %14-15 civarında oyda hâlâ devam ediyor… Memleket Parti’sinin oylarının %7’nin üzerine tırmanma eğiliminde olduğunu söylüyorlar… DEVA Partisi, hem kendi anket yaptırıyor hem de diğer anketleri satın alıp kullanıyor. Buna göre İnce’nin oyu bugün %14-15 civarında...”
Osman Sert
: “Muharrem İnce çok önemli bir faktör. Bizim araştırmamızda 1. turda %10 ve üzerinde oy alıyor, çok önemli bir rakam.”
Murat Gezici
: “Muharrem İnce’ye, partisine, oy verebilir misiniz; diye sorduğumuzda %14’lere kadar çıkabiliyor. Bence bunları muhalefet görüyor, o yüzden bu diyalogları geliştireceklerdir.”
Öyle anlaşılıyor ki
Kılıçdaroğlu
bu gelişmeyi göremedi… Tıpkı inşası konuşulurken
Sabiha Gökçen Havalimanı
’na uçakların inmeyeceğini,
Togg
’un temelleri atılırken böyle bir aracın geliştirilemeyeceğini, Karadeniz’den doğalgazın çıkarılamayacağını, çıkarılsa da dağıtılamayacağını söyleyip bütün büyük projelere karşı çıkarken de
geleceği göremediği gibi…
O nedenle de iş işten geçtikten sonra İnce’nin kapısını çaldı… Birlikte hareket etmek için uygun zamanın kaçmasını bekledi… Şimdi ise
CHP
’li trolleri ve partili sanatçıları saldı üstüne… İşe yarayacakmış gibi…

Oysa yaramadığı ve yaramayacağı İnce’nin mektubundan anlaşılmakta…

“CHP içine çöreklenmiş bazı çeteler … ayak oyunları ile hepimizi sattılar. …Biz CHP’den ayrılmadık, gönderildik. Gitmemiz için ellerinden geleni yaptılar, yalan söylediler iftira attılar. Çünkü bizi kendi dar iktidarlarına tehdit olarak gördüler. …Her seçimden önce yalancı cennet hikâyeleri uyduran, seçimlerden sonra insanlarımızda derin hayal kırıklığı yaratan bu muhalefet baronlarının kendi küçük iktidarlarını korumaktan başka dertleri yoktur. …6’lı masa hayali bir koalisyondur. Bir siyaset mühendisliği projesidir. Partilerin tabanlarının sesine kulak vermeden yapılan, tabanda karşılığı olmayan bir projedir. Gerçekte tabanda böyle bir ittifak yoktur. 13 toplantıda başkanın kim olacağını ancak belirleyebilen bir ittifak memleketi yönetemez. …Bize orantısız bir medya gücü ile saldıran arkadaşlar, bize saldırmayı bırakın, halkımıza yapacaklarınızı anlatın, onları nasıl ikna edeceğinizi düşünün...”

Nasıl ama; “İt yese kudurur”, öyle değil mi?..

Günün sözü
“Geçti Bor’un pazarı, sür eşeği Niğde’ye”

Atasözlerimizden

Gözümüze takılanlar…
*
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği
Başkanı
Berke İçten
, Türkiye’nin ayakkabı üretim kapasitesinin yüzde 10’una sahip Hatay’da yeniden üretime dönülmesi için makine ve teçhizat kampanyası başlattıklarını belirtmiş. İçten, “Hatay’da sektör yeniden inşa edilirken ‘Portekiz Modeli’nde olduğu gibi küçük işletmelerin birleştirilmesi hâlinde hem maliyetler azalır hem de ölçek ekonomisine geçilir” demiş. (Yıldırım Özcan, Time)
* Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da elektrik dağıtım hizmeti veren
UEDAŞ
, doğa ve hayvanlar konusunda son zamanlarda gördüğümüz en isabetli
kurumsal sosyal sorumluluk
işlerinden birine imza atmış.
Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Mobilya ve İç Mekân Tasarımı bölümü iş birliğinde yaptırdıkları kuş yuvalarını, İznik’te, leylek, serçe ve sıvacı kuşların göç güzergâhındaki sokak lambalarına yerleştirmişler. 50 yuva ile başlattıkları projeyi yaygınlaştırmayı planlıyorlarmış. (Duygu Miray Bilgin, omg! medya)
*
Sensodyne, Türk Dişhekimleri Birliği
ile deprem bölgesinde “Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimi” projesini hayata geçiriyormuş. Afetten etkilenen 11 ildeki 25 noktada kurulacak kalıcı birimlerde, iki muayene odası, röntgen ve sterilizasyon bölümleriyle depremzedelere hizmet verilecekmiş. Proje için seçtikleri slogan da dertlerini (
kilit mesajlarını
) anlatmak adına gayet başarılı: “Konu dayanışmaysa hassasiyetimiz var”. (Meral Salihoğlu)
*
Eczacıbaşı Bilişim
ve
E-GÜVEN
iş birliğiyle hayata geçirilen e-imza çözümü platformu
Paperzero
, bir belge için imzaların toplanması ve alıcıya kargolanma süreçlerinin ortalama 142 dakika sürdüğünü açıklamış. Firma, sundukları dijital yöntemle “Sadece 7 ay içinde 54 ağacın kurtarılmasını ve 1,3 ton daha az karbon emisyonu salınmasını” sağladıklarını söylemiş. İletişimin çok daha etkili yönetilmesinde yarar olabilir. Belki de bu sektördeki paydaşların güçlerini birleştirerek uzun soluklu bir kampanya yürütmelerinin faydası olabilir… (Nurcan Çakıl, Refleks)

#Ekonomi
#Siyaset
#Muharrem İnce
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Sabiha Gökçen Havalimanı
#Togg
#Ali Saydam

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.