Kırmızı et krizinin kökleri geçmişte

00:0015/01/2011, Cumartesi
G: 14/01/2011, Cuma
Yeni Şafak
Kırmızı et krizinin kökleri geçmişte
Kırmızı et krizinin kökleri geçmişte

Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Türkiye'nin yaşadığı et krizinin geçmişten gelen önemli sebepleri olduğunu ifade ederken, et krizinin 3 sene içerisinde çözülebilecek bir problem olduğunu söyledi. Et kriziyle ilgili olarak herkesin farklı bir doğrusunun olduğunu ifade eden Ulubaş, şunları söyledi: "Üç konuda bütün otoriterlerin görüş birliği var. Bunlar; Terör, EBK'nın 90'lı yıllarda özelleştirilmeye alınması ve süt fiyatlarının düşmesiyle süt işletmelerindeki hayvan sayısının azalması. Terör nedeniyle yaylalar yasaklı hale gelince koyun sürüleri büyük şehirlerin çevresinde beslenemedi, pazara sürüldü. EBK'nın 28 işletmesi özelleştirildi besici garanti pazarını kaybetti. Ahırların doluluk oranı yüzde 100'lerden yüzde 20'lere düştü. Süt ineği sayısı azalınca erkek besi danası üretimi azaldı” dedi.