THY'de uçan aşçı dönemi

Cihan
00:0026/04/2010, Pazartesi
G: 26/04/2010, Pazartesi
Yeni Şafak
THY'de uçan aşçı dönemi
THY'de uçan aşçı dönemi

Türk Hava Yolları (THY), uzun uçuşları için demene amaçlı başlattığı 'Flying Chef' (uçan aşçı) projesini sürekli hale getirdiğini açıkladı.

THY'nin İstanbul - New York hattında "First" ve "Business" servisinde bundan böyle uçan aşçı görev yapacak.

Üst yönetimin yazılı açıklamasında, ikram şirketi Turkish Do&Co'nun yenilikçi vizyonla geliştirdiği ikram teknikleriyle yolculara Türk mutfağının zengin çeşitlerinin yanı sıra dünya mutfaklarından da örnekler sunulacağı bildirildi.

Türkiye'de ilk defa kıtalararası uçuşlarda uçan şef döneminin başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Eğitimli ve tecrübeli aşçılar, THY uçaklarında First ve Business sınıflarında uygulanan mönü konseptini yolcuya tanıtacak ve uçuşta görevli kabin ekibine yemeğin hazırlanması aşamasında profesyonel destek sağlayarak Türk misafirperverliğinin tüm dünyaya gösterilmesinde büyük rol oynayacak. Uygulamayı New York hattında başlatan THY, şef aşçıların kabinde yolcu servisine katılarak hizmet kalitesini ve yolcu taleplerini yerinde değerlendirme fırsatı bulmalarını hedefliyor. New York hattını önümüzdeki günlerde Şikago ve Tokyo hatları takip edecek." denildi.

Şef aşçılar uçaklarda, çok titiz bir şekilde yemeklerin detayıyla ilgilenip, kabin ekiplerine yardımcı olacak. Aşçılar aynı zamanda sunum yaparak arzu edilen tabakları hazırlayıp, yolculara lüks bir restoran kalitesinin ötesinde bulutların üzerinde lezzet keşfini sağlıyor.